Briter fører Alicante-flyplassen til topps på verstingliste

Alicante-Elche er den flyplassen i Spania med flest problematiske passasjerer - og britene får skylden.

Spaniaavisen

Publisert 21. november 2019 12:07

EL ALTET

Å reise med fulle og problematiske medpassasjerer er ingen hyggelig start eller avslutning på ferien. Men det skjer gjentatte ganger, og briter er de som synder mest, skriver Informacion.

Inntil 31. oktober i år var det registrert 760 slike tilfeller på spanske flyplasser, ifølge Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA). På "førsteplass" finner vi flyplassen Alicante-Elche med 185 registrerte anmeldelser, etterfulgt av Palma de Mallorca med 165 og Madrid-Barajas med 94.

Det er britene som utmerker seg som de mest konfliktfylte. Hele 163 av de som ble anmeldt på flyplassen i Alicante var briter. På de neste plassene finner vi spanjoler med åtte anmeldelser og italienere med syv. 

Flyplassen Alicante-Elche er ikke bare flyplassen med flest problematiske passasjerer, men er også den flyplassen hvor flest passasjerer er tatt av flyet. 31 passasjerer så langt, etterfulgt av Barajas med 30 og Málaga med 14 passasjerer.

AESA har laget en video som skal informere passasjerene om konsekvensene av uønsket oppførsel. Videoen er laget på spansk og engelsk og skal vises i Storbritannia, som er landet med flest problematiske passasjerer. Av 729 passasjerer som det ble sanksjonert mot i Spania fra 2017 til tredje kvartal i år, var det 311 briter, 153  spanjoler og 103 tyskere.

Uønsket oppførsel kan også koste dyrt med bøter inntil 5000 euro, bekrefter AESA. 

De 729 passasjerene som ble bøtelagt, betalte tilsammen 580.300 euro.