Brannstifter går løs på Costa Blanca

Hele åtte skogbranner er påsatt den siste måneden.

Spaniaavisen

Publisert 16. september 2010 15:10

COSTA BLANCA

Politiet er sikre i sin sak; Alle brannene ser ut som de er påsatt. De siste skogbrannene var lørdag på grensen mellom Rojales og Guardamar. Der fant man ut at de begynte med kun 200 meters mellomrom, og like ved riksveien. Disse brannene er de mest alvorlige, og brannmannskapene måtte ha assistanse av helikoptre for å få kontroll på ilden. 2000 kvadratmeter skog brant ned.

Les også: Stor skogbrann like bak norsk koloni

Den første brannen startet 6. august forholdsvis nær sentrum av Guardamar. Da brant det kun ned 40 kvadratmeter skog. Årvåkne naboer kom raskt til brannen og fikk slukket den. Den neste brannen kom ikke før 22. august, så kom enda en to dager senere og 28. august startet to skogbranner på likt i samme kommune – nær Las Lagunas nasjonalpark.

Les også: Sendte 1500 passasjerer hjem etter skandalecruise

– Vi er så å si sikre på at de fleste av disse brannene er påsatt. Nå setter vi inn store styrker for å prøve å finne denne brannstifteren, sier byråd for sikkerhet i Guardamar, Francisco Zaragoza.

Kommunen er redd for flere ildspåsettelser i og med at det er fryktelig tørt i skogen nå for tiden. En brann har dermed gode forhold til å utvikle seg i dramatiske retninger hvis den ikke blir oppdaget raskt.