Brannofre klandrer kommunen video

Føler seg utrygg og dårlig ivaretatt - vet ikke når de kan få hente ut verdisaker.

Spaniaavisen

Publisert 27. desember 2013 14:53

LA NUCIA

Boligeierne som er berørt av eksplosjonen i La Nucia (Alicante) torsdag før jul, ber om mer sikkerhet og forståelse for sin situasjon.

Eksplosjonen i en boligblokk i urbanisasjon la Puerta de Hierro i La Nucia førte til at en mann ble hardt skadd og mange evakuert. Boligeierne hevder nå at sikkerheten ikke blir ivaretatt fordi de berørte boligene, som nå står tomme, ikke blir bra nok overvåket.

Tidlig etterforskning viser at ulykken ble forårsaket av en gassbeholder som eksploderte og at dette kan være et problem i flere boliger i komplekset.

Boligeierne føler seg utrygge og finner dette ubehagelig. De vet heller ikke når de kan få hente ut verdisaker, og siden 1. juledag har de selv måttet dekke utgiftene til overnatting.

– I første møte med kommunen virket det som om alle skulle bli godt ivaretatt og at alt skulle ordnes. Vi ble lovet at boligkomplekset skulle bli overvåket og sikkerheten ivaretatt, men nå føler vi oss overlatt til oss selv.  Jeg er nå tvunget til å sove i mitt mors hus, som har bare ett rom. I løpet av få minutter endret denne eksplosjonen våre liv fullstendig, sier en av de fortvilede boligeierne til Informacion.

La Nucia kommune understreker at de har hatt flere møter med de involverte boligeierne og har gitt dem jevnlig oppdateringer og all den støtte de kan gi. 

Kommunen understreker også at alle de berørte har fått en skriftlig bekreftelse for tapene de har hatt slik at de kan legge den frem for sine forsikringselskaper. Kommunen påpeker også at de har gitt psykologisk støtte og opprettet en døgnåpen støttetelefon umiddelbart etter ulykken.. 

Kommunen kan ikke benytte mer ressurser til overvåkning siden det er en privat eiendom.

Se video etter brannen her