Branndrama i norsk koloni på Costa Blanca

Nordmenn sendte opp fyrverkeri for å feire spansk fotballseier - startet brannen.

Spaniaavisen

Publisert 15. juni 2012 06:09

ALFAZ DEL PI

Like etter sluttsignalet gikk i EM-kampen mellom Spania og Irland torsdag kveld tok det skikkelig fyr i et friområde i urbanisasjonen Belmonte øverst i Alfaz. Friområdet ligger mellom to boligområder, og det brant godt i det tørre gresset og de tørre buskene.

Årsaken til brannen skal ha vært en lystig feststemt gjeng med norske ungdommer i et nabohus som sendte opp fyrverkeri for å feire Spanias seier.

Her finner du over 40 boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida. Sjekk ut bolig til salgs her

Bare en rask reaksjon fra Policia Local og en nabo med en lang hageslange på tomten, gjorde at brannen ikke spredte seg til hagene og boligene som ligger like ved.

Policia Local var på plass med to patruljer i løpet av få minutter. De tok kontakt med huseieren, som bor nærmest friområdet, og fikk dradd ut hageslangen hans. Med denne vannslangen, og et par pulverapparat, klarte politimennene å slukke brannen.

Mannskaper fra brannvesenet i Benidorm ble også varslet, og var på plass med en stor brannbil like etter politiet hadde klart å slukke brannen. Brannmannskapene drev etterslukking en times tid etterpå.