Bor i en gate som ikke eksisterer…

Kjell Blankenborg bodde to år Carrer Belgia. Så fikk han beskjed av kommunen at gaten heter Avenida Noruega 22, men den finnes ikke på et eneste kart.

Spaniaavisen

Publisert 28. april 2011 12:02

SANTA POLA

I fjor høst ble en av naboene til Kjell Blankenborg syk og måtte ha ambulanse. Ambulansen kjørte i ti minutter rundt i boligområdet i urbanisasjon Montymar i Gran Alacant uten å finne frem. Til slutt måtte naboene ut for å lete etter ambulansen.

Taxiene kommer heller aldri til rett adresse. Alle i Avenida Noruega 22 må bestille taxiene til Lidl-butikken, som ligger en kilometer unna.

På jakt etter bolig på Costa Blanca – sjekk prospektene her

– Jeg har prøvd å få kommunen til å sette opp skikkelig skilting i flere år uten å lykkes. De trekker bare på skuldrene, og sier de ikke kan gjøre noe mer enn de har gjort – altså ingenting. Ifølge kommunen fikk veien navnet Avenida Noruega 22 da den ble bygd for over fem år siden. Problemet er bare at selve hovedveien, som går parallelt med Avenida Noruega 22, heter Avenida Noruega. Så jeg bor i Avenida Noruega 22 nummer 18. Forstå det den som kan, sier en oppgitt Kjell Blankenborg til Spaniaavisen.

– Hver gang vi skal ta taxi til flyplassen eller andre steder må vi gå en kilometer med koffertene til Lidl-butikken. Ingen taxisjåfører har hørt om denne veien. Til og med de mest erfarne i kommunen aner ikke hvor Avenida Noruega 22 ligger. Ingen kart eller GPS-navigasjoner viser veien. Gaten vår eksisterer rett og slett ikke, sier en oppgitt Blankenborg.

Les også: Varsler kamp mot ulovlig boligutleie

Spaniaavisen prøvde å få en kommentar til saken fra teknisk forvaltning i Santa Pola. Men de var ikke tilgjengelige for kommentar før vi gikk i trykken, og personene som hadde med dette å gjøre var generelt vanskelige å få tak i fikk vi beskjed om.

Spaniaavisen prøvde også å lete etter gaten ved hjelp av GPS uten å lykkes, og når vi sto parkert utenfor boligen til Kjell Blankenborg i Avenida Noruega 22 nummer 18, viste markøren i GPSen at vi sto midt på et jorde mellom Avenida Noruega og Carrer Belgia.

– Jeg vurderer å montere et stort blinklys på taket som vi kan bruke i tilfelle vi blir syke og trenger hjelp. Da kan vi be ambulansen kjøre etter blinklyset. Gjester, taxier eller håndverkere må vi avtale å møte på Lidl, sier Blankenborg.