Bombeeksplosjon ryster Oslo - to drept video

OPPDATERT: Kaos hersker i sentrum av hovedstaden - to personer har omkommet - flere alvorlig skadd. ♦ Mann utkledt som politi løsnet skudd - fire skal være skutt. En person pågrepet på Utøya.

Terje Aspdahl

Publisert 22. juli 2011 14:17

OSLO

16:41, 16:44,17:02,17:51,18:09, 19:31
Flere personer ble skadd av en voldsom eksplosjon som rammet ved regjeringskvartalet i Oslo sentrum nå i ettermiddag. Politiet bekrefter nå ved 17-tiden at det var en bombe som gikk av klokken 15.20.

Fortsatt kommer det røyk ut av R4 hvor blant annet Nærings- og Handelsdepartementet holder til. De fleste vinduene i denne bygningen er blåst ut.

Ifølge NRK skal to personer ha omkommet i eksplosjonen. Ni personer er lagt inn ved Ullevål sykehus med alvorlige skader.

Av TV-bildene ser det ut som det er kantina ved siden av høyblokken som er hardest rammet.

I høyblokken ligger statsministerens kontor. Til VG Nett bekreftes det at statminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Ifølge TV2 er bygninger ned mot Karl Johan også blitt rammet. Ved VGs bygning er også en rekke vinduer blåst ut.

TV2 antyder nå klokken 16.33 at det kan være snakk om en bilbombe, men dette er ikke bekreftet. En terrorekspert sier til NRK at det trolig er en bilbombe og at det dreier seg om en terroraksjon.

Ifølge VG skal en mann utkledd som politimann ha løsnet flere skudd på Utøya i Buskerud hvor det pågår et AUF-arrangement med over 700 personer.

Dermed har politiet dirigert store ressurser ut til Utøya. – Plutselig hørte vi masse skyting. Folk måtte løpe og gjemme seg. Vi har fått beskjed om å komme oss bort fra øya, forteller et vitne til VG Nett.

Ifølge Varden skal fire personer være skutt på Utøya. – Ut i fra det jeg har sett er minst fire personer skutt og drept. Nå er det full panikk og vi svømmer avgårde for å komme oss i sikkerhet, sier fylkessekretæren i Telemark AUF til Varden.

Mannen er nå pågrepet, opplyser politiet.

Se video under her