Boligsvindlet i Spania - nektes fradrag

Blir du svindlet kan du ikke trekke fra tapet på skatten. Dette erfarte tidligere landslagssjef i langrenn, Svein Tore Samdal, etter å ha blitt lurt i en boliginvestering på Solkysten.

Spaniaavisen

Publisert 17. februar 2009 16:27

COSTA DEL SOL

Svein Tore Samdal tapte nylig mot Skatteetaten i lagmannsretten, melder Adressa. Det får sannsynligvis konsekvenser for alle andre som ønsker skattefradrag for tapte penger. Hvis da ikke saken blir anket til Høyesterett, og Samdal vinner der.

Samdal betalte i 2003 nærmere 900.000 kroner i forskudd for investeringer i boligprosjekter på den spanske Solkysten. Boligprosjektene ble aldri bygget. Briten som stod bak ble fengslet for bedrageri, og dermed var Samdals investering – sammen med investeringer til rundt 30 andre nordmenn – tapt.

Les også: 600 svindlet – kan miste hjemmene sine

Ifølge Skattebetalerforeningen skal man ha krav på skattefradrag ved svindel, dersom man hadde en berettiget tro på at det var aksjer, verdipapirer eller eiendom man investerte penger i. Retten mente at Samdal ikke opptrådte forsiktig nok da han satte penger i spanske boligprosjekter.

«Den som ikke har erfaring med og kjennskap til investeringer i utlandet, bør utvise særlig varsomhet og grundighet før man binder seg til avtaler eller foretar betaling av så betydelige beløp som det her er tale om» heter det fra retten.