- Boligprisene i "norske" områder holder seg

Dette tror norsk banksjef på Costa Blanca om utviklingen i boligmarkedet.

Spaniaavisen

Publisert 15. oktober 2012 07:00

COSTA BLANCA

Filialsjef i Caixa Catalunya i Albir, Trond G. Michelsen, forteller til DN.no at man ikke ser de store prisreduksjonene i områder som er populære for nordmenn.

– Vi har ikke inntrykk av at prisene her er på vei ned. Når det gjelder områder typisk beregnet på spanjoler ser man mye større prisreduksjoner, og her er det ikke utenkelig at prisene vil ytterligere ned.

Michelsen minner om at eiendomsmarkedet i Spania er segmentert.

Ser du etter bolig i Spania? Her finner du over 50 boliger til salgs

– I attraktive områder hvor nordmenn liker seg, tror jeg vi vil se at prisene holder seg stabilt. Dette selv om man kan kjøpe en leilighet i sentrum av Valencia som for fire år siden kostet over 100.000 euro for skarve 30.000 euro i dag, sier Michelsen til DN.no

Når Spania nå oppretter en "Banco Malo" – den råtne banken – som skal ta over alle misligholdte lån fra bankene blir det ventelig en mer nøktern prising av boligmassen.
 
Det forklarer Michelsen med at Banco Malo har et 10-15 års perspektiv og dermed ikke har noe hastverk med å bli kvitt eiendommene. Oppstarten for «Banco Malo» er fastsatt til 1. desember i år.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

Når prisene på såkalte bankobjekter har falt kraftig, så forklares det med at banken allerede har tatt tapet. Og da er det bedre for banken å selge eiendommen veldig billig og dermed få en ny kunde som både har lønnskonto, forsikring og bruker kortene sine, enn alternativet som er å beholde eiendommen og foreta ytterligere nedskrivinger neste år.