Boligblokken var ikke godkjent

Flere boliger i La Nucia kan mangle nødvendige tillatelser.

Spaniaavisen

Publisert 10. januar 2014 10:15

LA NUCIA

PSPV tror at PP ikke visste at boenhetene i blokken hvor det var en eksplosjon i desember i La Nucia ikke var godkjent for beboelse og ber nå om en utredning.

Eksplosjonen boligblokken 19. desember i urbanisasjon la Puerta de Hierro i La Nucia som førte til at en mann ble hardt skadd og mange evakuert skaper i ettertid diskusjoner.

Boligeierne har tidligere gitt uttrykk for at de føler seg utrygge og dårlig ivaretatt. Nylig stilte PSPVs talskvinne i La Nucia, Pepa Ivorra, under et kommunestyremøte en rekke spørsmål om etterforskningen og sikkerheten til beboerne.

Hun klaget på at boligblokken kun var registrert som næringslokale og ikke godkjent for beboelse og ba ordføreren utrede om dette også kunne gjelde flere boliger i kommunen.

PSPV har vist støtte til familiene som fortsatt er evakuert fra sine hjem. De har det veldig vanskelig og trenger konkrete svar og hjelp.

– Mangel på svar fra ordføreren er helt uansvarlig. Vi forstår også beboernes fortvilelse da ordføreren sier at han ikke er kjent med at boligblokken ikke var godkjent for beboelse. Dette er vanstyre og helt uansvarlig, sier PSPV talskvinne Pepa Ivorra.

Partiet PSOE har tidligere kritisert PPs byplanlegging og advart om ulovlig utbygging i La Nucia.