Bolig-optimismen tilbake hos spanjolene

80 prosent av spanjolene tror boligprisene vil falle i det kommende året. Og nesten en tredel vil kjøpe.

Spaniaavisen

Publisert 27. september 2010 19:21

COSTA BLANCA

Boligprisene kan ha nådd sitt absolutte bunnivå på svært mange år. Ikke desto mindre tror den store majoriteten av spanjoler at prisene vil fortsette å falle, i følge den spanske finansavisen Cinco Dias.

Basico Home er en utbygger av rimelige boliger. De har nylig gjennomført en spørreundersøkelse, der 53 prosent av spanjolene tror på et lite prisfall neste år. 30 prosent tror på et stort prisfall, mens 14 prosent forventer at prisene vil holde seg på dagens nivå, eller øke litt.

Her kan du gratis laste ned siste utgave av Vikingposten BOLIG

Da de ble spurt om hvordan prisene hadde utviklet seg tidligere i år sa 60 prosent at de trodde prisene hadde gått ned litt, mens 30 prosent trodde de hadde holdt seg på samme nivå. Sju prosent trodde prisene hadde steget de siste månedene. Dette sammenfaller med hva de største eiendomsmeglerne i Spania har offentliggjort. De har i mange tilfeller vært på kollisjonskurs med myndighetenes statistikker.

Bare tre prosent av de spurte trodde myndighetenes statistikker over huspriser var korrekte.

Boliger til salgs finner du her

For øvrig ønsker de fleste spanjolene seg eget hus fordi de da kan male og møblere etter egen smak.
At optimismen i det spanske folk er på veg tilbake tyder svarene på det siste spørsmålet i undersøkelsen på. Hele 30 prosent av de spurte tenker nemlig å kjøpe hus neste år.