Bo representerer hele Skandinavia – og litt av Spania

Superveteran på La Manga.

Spaniaavisen

Publisert 1. mars 2012 08:18

LA MANGA

Keeper Bo Andersen har spilt toppfotball i Norge, Danmark og Sverige i løpet av sin lange karriere. Han har til og med spilt i spansk toppfotball i to sesonger – for Las Palmas.

Vikingposten møtte en av de mer ukjente spillerne i Tippeligaen. En spiller som likevel har massevis av rutine, og har spilte toppfotball i fem forskjellige europeiske land. Danmark, Norge, Sverige, England og Spania.

Mer om La Manga her

Keeper Bo Andersen hos Sandnes Ulf representerer hele Skandinavia. Nærmere bestemt hele Vikingpostens lesergruppe.
– Jeg stortrives i Spania. Spesielt på Gran Canaria. Der bodde jeg fra 2002 til 2004 og spilte to sesonger for Las Palmas. Men jeg trives også her på La Manga. Jeg synes klimaet her nede er helt topp, sier Bo Andersen.

– Hele Molde sin A-stall uttalte til Vikingposten for noen uker siden at de ikke klarte å bo på La Manga mer. De ville heller være i Benidorm. Hva mener du om dette?
– Det er akkurat det samme for meg og mine medspillere hvor vi bor under en ukes treningsleir i Spania. Så lenge vi har TV og kan spille FIFA på Playstation er vi fornøyde. Vi har alltid fine gressbaner og godt klima, sier Andersen.

Les også: Molde vil helst ikke mer til La Manga

Søndag kveld voktet Bo Andersen målet for Sandnes Ulf mot Sarpsborg 08. Det ferske Tippeligalaget fra Rogaland spilte 1-1, og Bo må ta på seg mye av skylden for baklengsmålet. Sandnes Ulf møter Viking i første seriekamp 26.
mars. Et skikkelig lokaloppgjør for Bo. Han spilte i Viking fra 2000 til 2002, og har faktisk en av sine sønner på aldersbestemt lag i Viking.
I familien Andersen er keeperrollen virkelig godt i arv. Begge hans to sønner står i mål. Yngstemann Niklas (11) vokter buret for de yngste i Slagelse, mens Christoffer (14) er keeper hos Viking.

 Boliger til leie finner du her

– Christoffer flyttet til meg i Stavanger i april i fjor. Yngstemann bor hos min ekskone i Slagelse. Jeg har bodd i Stavanger i åtte år, og stortrives her. Stavanger kommer til å bli min hjemby i uoverskuelig fremtid. Men akkurat nå er det Sandnes Ulf som er laget i mitt hjerte. Faktisk også laget til sønnen min som spiller på Viking. Han ble spurt av noen venner i fjor, da vi møtte Viking i cupen, om hvilket lag han holdt med. Da svarte Christoffer at han heiet mest på Sandnes Ulf, selv om han spilte for Viking selv. ”Blod er tykkere enn vann”, sa han da til sine venner, sier Bo Andersen og ler hjertelig.