Bli med til Valencia - en spennende by

Mange sier Valencia er vel så spennende og flott som Barcelona. Vi tok en runde for å sjekke.

Spaniaavisen

Publisert 4. april 2013 08:28

VALENCIA

Vikingposten tok den vel halvannen time lange turen opp fra Costa Blanca for å sjekke hva regionshovedstaden har å tilby sine gjester.

Vi fikk en guidet tur i sentrum av offisiell byguide Marisa. Den startet i bunnen av et parkeringshus midt i sentrum. Hvorfor? Jo, her var det utleie av elbiler. Små toseters elektriske biler med en ekstrem fremkommelighet i trafikken, og ikke minst parkeringsmuligheter vi aldri før har opplevd. Bilen er 103 centimeter bred, 174 centimeter lang og 156 centimeter høy. Selv en godt voksen mann på 198 centimeter fikk plass her.

Se våre bildeserier her

Elbilen tok oss rundt i sentrum sammen med guiden. Vi fikk sett store deler av byen i løpet av et par timer. Fra den ene severdigheten til den andre. Parker bilen og ut for litt informasjon. Enkelt og greit. Man ble ikke trøtt selv etter å ha tilbakelagt over en mil…

Har du lyst å prøve en elbil i Valencia er det bare å kontakte www.happydrive.es for bestilling. Det koster kun 20 euro for to timer og da har du med deg en stor GPS som gjør at man lett finner frem selv i de trangeste gatene.

Hva med selv byen da? Joda, den inneholder både store gamle tårn og byporter, kirker i massevis, flotte bygg i stein, verdens smaleste leilighet (boligen er på fem etasjer og er kun 105 centimeter bred), ferskvaremarked, tyrefekterarena, tekniskvitenskapelig museum, akvarium, opera, fotballag i La Liga, flotte hoteller som ligger på stranden, billige hoteller midt i byen, gammelt universitet, kunstmuseum, vanlige markeder og butikker i drøssevis. Også en del eksklusive designerbutikker for dem med stor lommebok.

Tar vi med at det er en flott park som går gjennom hele byen, det gamle elveleiet, som for en tid tilbake ble lagt i rør for at byen skulle få en stor grønn lunge, har vi fått med en del.

Les også: Nå koster en lelighet i Spania like lite som i 2004

Vi synes Valencia er en flott by. Med mye historie og vakre bygg. Litt spesielt er det å se Torres de Quart, en av to gamle byporter. De to tårnene har stått urørte helt siden Napoleon angrep i 1808. Med kulehull og andre skader.
Den andre gamle byporten er pusset opp slik at den ser akkurat lik ut som da den ble bygd for flere hundre år siden. Den heter Puerta de Los Serranos og var inngangen fjellfolket brukte i gamle dager.

Man kunne sikkert skrevet side opp og side ned om Valencia og dens severdigheter. Vi anbefaler heller folk til å ta turen. Bruk minst et par dager. Det trenger man for å få oversikt. En rekke reisebyrå og –selskaper på Costa Blanca arrangerer turer til byen. Vikingposten kan likevel anbefale Value Valencia. De er eksperter på Valencia. De er fra byen og jobber kun der. Det ikke de kan skaffe deg i byen er ikke verdt å se. I tillegg snakker de norsk.

Vi synes det er vanskelig å rangere Valencia opp mot Barcelona. Byene er like flott på hver sine områder. Men Valencia har et voldsomt fortrinn for oss på Costa Blanca. Den ligger kun halvannen time unna. Til Barcelona må man regne minst fem og en halv time i bil.