Bli med på triatlon i Alfaz og Altea

En skikkelig styrkeprøve.

Spaniaavisen

Publisert 31. mai 2012 09:56

ALTEA/ALFAZ

Er du mellom 14 og 20 år? Er du sprek? Er svaret ja på begge disse spørsmålene bør du melde seg på triatlon lørdag. Først svømming, så sykling før det avsluttes med løping.

Elever og lærere ved Den norske skole Costa Blanca inviterer til skikkelig styrkeprøve. Triatlon for ungdom. Det innebærer først en 400 meter lang svømmetur i Middelhavet, så setter man seg på sykkelsetet og sykler ti kilometer langs landeveien før man avslutter det hele med en løpetur på tre kilometer.

Les også: Slik blir nybygget til den norske skolen i Alfaz

– Vi arrangerer en triatlon med standard mål for ungdom. Men vi skal ha med to lag bestående av lærere. Dette utelukkende for å inspirere våre elever til å ta ut maksimalt denne dagen. Man kan nemlig også stille lag bestående av tre personer der man tar en øvelse hver. Likevel er det i den individuelle klassen det er mest prestisje å vinne. Jeg regner med vi stiller med 24 deltakere i denne klassen, sier kroppsøvingslærer og primus motor for arrangementet, Heidi Øvstetun til Vikingposten.

Øvstetun oppfordrer andre ungdom i aldersgruppen mellom 14 og 20 år til å stille opp i lørdagens triatlon. Man behøver slettes ikke gå på DnsCB for å være med. Det er bare å ta kontakt med skolen for å melde seg på.

Les også: Skal ansette 10 norske fysioterapeuter på Costa Blanca

De aller sprekeste deltakerne stiller altså i den individuelle klassen. Det vil si at de må gjennomføre alle øvelsene selv. To av disse deltakerne er Stina Foldahl (15) og Lise Ingeborg Holmlimo (16). Begge gleder seg til konkurransen, og er vel forberedt.
– Jeg har trent en del i vinter, cirka 15 timer i uken. Men det er mest tennis. Jeg har som målsetning å bli god i norsk sammenheng. Nå for tiden trener jeg kun tre ganger tennis i uken pluss kamp. Jeg gleder meg til triatlon. Eneste jeg gruer meg litt til er svømmingen i Middelhavet, sier Stina Foldahl og smiler.

– Triatlon er kjempegøy. Jeg går selvsagt for seier, men det viktigste er likevel å delta og gjennomføre alle øvelsene, sier Lise Ingeborg Holmlimo.
– Lise er absolutt en av favorittene. Hun skal representere skolen vår under toppidrettsuken i Kristiansund mot slutten av juni. Da skal hun gjennomføre en liknende triatlon den 23. juni, legger lærer Øvstetun til.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Arrangementet er et ledd i skolens satsing mot å opprette en toppidrettslinje. Da vil triatlon være en sentral idrett.

– Vi er nødt til å ha støtte fra et særforbund i Norge. Triatlonforbundet har signalisert at de ønsker å støtte oss i vår søknad om å få egen toppidrettslinje her i Spania. Man blir veldig allsidig av å drive med triatlon, og så er forholdene i Spania optimale for trening gjennom hele året. Idretten fokuserer både på teknikk og utholdenhet. Skolen vår vil ha aktiv og allsidig ungdom. Vi vil vise at idrett er mer enn bare fotball.
Lørdag klokken 10 går startskuddet i Altea. Da blir det altså først en deilig svømmetur i Middelhavet før man fortsetter med sykling og løping. Vi får se om det blir en lærer eller elev som vinner, sier Heidi Øvstetun og smiler lurt.