Bli med på skitur til Sierra Nevada

Tilbyr også andre aktiviteter.

Spaniaavisen

Publisert 22. november 2013 18:17

ORIHUELA COSTA

Kan det friste med en skitur før jul? Det er i alle fall det den tidligere spanske landslagstreneren i alpint, Jose Luis Blas, inviterer til. Blas har vært skilærer i 38 år, de siste 30 årene i Sierra Nevada i Granada. 

Fra 16. til 20. desember arrangerer organisasjonen El Rincon del Olivo busstur med fire netter på hotell og fem dager i bakken.
Blas som har vært trener for det spansk alpinlandslaget i fem år, underviser gjerne.

Skal du på tur? Finn hotell og overnatting her

– Jeg regner ikke med at det er så mange nordmenn som trenger instruksjon i ordinær skikjøring, sier Jose Luis Blas til Vikingposten.
Trenger du undervisning i Telemarkskjøring derimot, eller en å praktisere Telemark med, er Blas mannen du skal snakke med. 

– Jeg bare elsker Telemarkskjøring og jeg er allsidig som trener, men det er Telemarkski som står hjertet nærmest, sier Blas, og får nesten får tårer i øynene når Vikingpostens utsendte viser seg å være fra nettopp Telemark.

I Sierra Nevada er det mulig med all former for ski og brettkjøring. Det er over 50 forskjellige nedfarter og rundt 25 forskjellige heiser å ta for å komme seg opp til toppen. I bakken er det mange forskjellige serveringssteder og gode muigheter for en rast i solen.

Les også: Snart kan du stå på ski på Costa Blanca

– Det er en helt spesiell opplevelse å stå på ski i strålende sol og varmgrader på over 2500 meter, sier Blas. Han har besøkt de fleste vintersportssteder i Europa. 
– For deg som ikke er interessert i alpin er det mange andre alternativer. Her er det mulig å gå turer både til fots eller på langrenn- og turski. Det tilbys også hesteridning. I landsbyen er det et stort utvalg av barer, kafeer, restauranter og butikker. 

Jose Luis Blas vil også ta med de som ønsker det på en tur til Granada en ettermiddag. Byen ligger en drøy halvtimes kjøretur unna og her kan man besøke Alhambra, Albaicin, Sacramonte og andre severdigheter i denne vakre og fascinerende byen.

Blas og venner har sammen startet foreningen El Rincon del Olivo på La Florida i Orihuela Costa. De vil også arrangere andre typer utflukter, konserter, matlagingskurs og annet medlemmene måtte ønske. 

– Ønsket vårt er å tilby ekte spansk mat og kultur til det internasjonale samfunnet som har vokst fram i Orihuela Costa og Torrevieja, sier Jos Luis Blas.
I disse dager jobber han med oppussing av organisasjonens lokaler på La Florida. Han håper å være ferdig til februar med enkel servering av hjemmelaget mat og god drikke.