Bli med på opplevelsesrik tur til Covarrubias

Den idylliske bindingsverksbyen Covarrubias er en av Spanias mest bevarte middelalderbyer og har mye å by på av historie og arkitektur. 

Spaniaavisen

Publisert 26. september 2013 08:00

ALBIR

Solgruppen arrangerer 9. oktober i samarbeid med Vikingposten en tredagers tur med et rikt og spennende program.

– Det blir byrvandring, besøk i kirken og museet, vinsmaking, besøk på forskjellige lokale glass – og keramikkverksteder. Historiker Terje Bratberg skal være med på turen og bidrar med sine historiske kunnskaper, forteller markedsansvarlig hos Solgruppen, Anita Elisabeth Bekken.

Les også: Slik skaffer du deg billetter til dansegallaene på Costa Blanca

I Covarrubias finner vi den norske prinsesse Kristinas sarkofag. I 2011 åpnet St. Olavs-kapellet i forbindelse med 750-årsjubiléet for prinsesse Kristinas avreise fra Tønsberg. I dette kapellet blir det konsert med Stephen Brandt-Hansen og pianist Bjørge Verbaan. Brandt-Hansens repertoar er nasjonalromantiske sanger av moderne klassikere som Rolf Løvland og kjente nordiske salmer . 

Stephen Brandt-Hansen er tenor med hele verden som arbeidsfelt. Han debuterte som Jesus i Jesus Christ Superstar. Rollen tok han ut i verden med velsignelse fra selveste Lord Andrew Lloyd Webber. Han gjorde seg også bemerket i «Kjempesjansen» på NRK der han sang seg inn i en rekke norske hjerter. I 2007 utgav Brandt-Hansen julecd på Kirkelig Kulturverksted. Han har de siste årene vært på turne med sitt årlige desemberavtrykk, solo og med Anita Skorgan. Blant de roller han er mest stolt av er Jean Valjean i Les Miserables. 

– Det er kun 30 plasser så dette er en gylden mulighet til å bli med på en særdeles spennende og innholdsrik tur. Den kan jeg sterkt anbefale, sier Bekken.