Bli med Brita Blomquist på juletur

Inviterer folk til sitt paradis ved Cadizbukten hele jule- og nyttårshelgen.

Spaniaavisen

Publisert 7. desember 2010 18:20

CADIZ

For litt over ti tusen kroner kan du feire julen sammen med Brita Blomquist, hennes ektemann Bjørn Stenmark og et av deres vennepar. Da får du overnatting på hotell Bodega Real med full pensjon og gratis drikke, mange utflukter og hyggelige opplevelser i julen sammen med den tidligere NRK-kjendisen, og Spania-elskeren.

De som kommer fra Norge drar ned med fly, og de som eventuelt vil være med og bor i Spania slipper utgiftene til flybilletten.

Les også: Serverer spansk "pinnekjøtt"

– Det var egentlig noen gjester for en del år siden som satte oss på ideen om at vi skulle lage en jule- og nyttårstur til Spania. Mange mennesker er enslige, og har ingen familie rundt seg. Så er det familier med ”mine barn og dine barn”, og da er det ofte greit å kunne reise bort for å unngå konflikter. Så er det dem som bare ønsker å slippe all stresset ved julen, og også dem som syns de er godt å slippe litt vekk fra vinter og mørke. For fem år siden leide vi hus i El Puerto for at jeg kunne gå på kurs og lære spansk. Det var da vi fant ut at vi kanskje skulle kombinere dette med å se om det var noen interesse for en juletur, sier Brita Blomquist til Vikingposten.

Les også: Spanske piloter freder julehøytiden

– Hver formiddag har vi samlinger i patioen med ulike aktiviteter og kaffelunsj. Bortsett fra de dagene vi er på utflukter. Ellers er det felles middag hver kveld, med påfølgende kveldssamlinger der vi har ulike aktiviteter. For eksempel kåserier, konkurranser, vinsmaking og mye mer. Utfluktene går til Jerez, Cadiz og Sevilla. Selve julaften skal vi ha en stor middag med skikkelig julekveld og små overraskelser, forteller hun.

Den tidligere NRK-programlederen har selv plukket ut hotellet gjengen hennes skal bo på. Et hotell Brita mener er ideelt for slike turer.

– Bodega Real har store nydelige rom med lekre bad. Dessuten er rommene og hotellet godt og varmt. Det har en deilig og lun patio, fine oppholdsrom og knallgod mat. På dette hotellet kan jeg fikse det meste, sier Blomquist.