NYHETER

Bli kjent med Molí de Mànec

Avdelingene for kultur og kulturarv i bystyret i Alfaz del Pi har planlagt et nytt guidet besøk til Molí de Mànec søndag 19. februar.


ALFAZ DEL PI

Dette er et initiativ som har til hensikt å gjøre historien til denne fabrikken som ligger i Carbonera-ravinen, kjent for befolkningen.

Dette er guidede turer for små grupper som gjennomføres på engelsk og spansk. Det planlagt to turer, klokken 10.00 på engelsk, rettet mot et internasjonalt publikum og klokken 11.00 på spansk.

Personer som er interessert i å delta må registrere seg via e-postadressen [email protected]

Aktiviteten er gratis. Det anbefales å bruke komfortable klær og sko fordi reiseruten til møllen gjøres til fots, som er en 20-minutters spasertur.

Historien til Molí de Mànec går tilbake til slutten av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet. Under besøket redegjøres det for hvordan bruket var organisert, med en øvre etasje for boligen til mølleren og hans familie, og en underetasje hvor maskineriet og andre elementer som var nødvendige for å male kornet var plassert.

Universitetet i Alicante har hatt ansvaret for de virtuelle rekonstruksjonene, både av miljøet og maskineriet og rommene som lar besøkende gå inn i fasilitetene og lære om hele prosessen 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.