Ble syk av å bo i drømmehuset

Robert måtte flytte.

Spaniaavisen

Publisert 6. april 2017 09:33

LA NUCIA

Da Robert Skottvol fant den flotte og moderne boligen i Bello Horizonte II, ble han i fyr og flamme. Men lykken varte ikke lenge.

Nordmannen flyttet inn i boligen i Bello Horizonte II for litt over ett år siden. Han innredet den med egne møbler og ting, slik at alt skulle bli perfekt. Resultatet ble så bra at han vurderte å kjøpe boligen. Han pratet med eieren, som var villig til å selge.

– Jeg hadde det ikke travelt, men jeg bestemte meg for å kjøpe huset, sier trønderen. Det var så flott og lå så fint til. Det var rene drømmeboligen.
Bare etter noen få måneder ble han syk. Først ble han slapp og svimmel, deretter kom kvalmen.
– Jeg trodde det var influensa, og tenkte ikke noe særlig over det. Selv om det varte nokså lenge, smurte jeg meg med tålmodighet. Jeg ble bra noen dager, så kom det plutselig tilbake.

Trenger du leiebil i påsken? Sjekk ut mulighetene her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

Slik var det i flere uker. Da bestemte jeg meg for å oppsøke legen.
Der fikk han forskjellige medisiner som han skulle ta over en lengre periode. Det fungerte, men bare en liten stund. Gang på gang ble han syk – på nytt og på nytt.

– Jeg oppdaget at det la seg kapper med støv overalt i huset, på tross av at jeg stengte vinduene. Støvet viste seg å være mugg, og det vokste overalt i huset. Jeg kunne vaske alle koppene på morgenen, likevel var det mugg i dem på ettermiddagen. Det vokste også mugg i møblene, på gulvet og på veggene. Det var overalt.

Det viste seg etter hvert at det var nettopp muggen som gjorde ham syk.
– Nå prøver legen min å finne ut hvilken type mugg det er, slik at han kan sette meg på riktig kur så jeg blir frisk.
Eieren av huset har forklart at han ikke skjønner hvor problemet ligger, da han kjøpte huset på billigsalg for kort tid tilbake. Men i henhold til Vikingposten sine undersøkelser, stemmer ikke dette.

– Jeg vet godt hvem han er, sier en nabo som ønsker å være anonym. Han bygde på samme tid som meg. Det var for snart femten år siden. Han hadde en gruppe menn fra Ecuador som bygde huset. Det ble oppsatt veldig fort. At det er et stort problem med huset er det ingen tvil om. De fleste flytter ut etter bare noen måneder.

Han mener problemene skyldes at det går en elv under gaten hvor huset står, og at dette fører til stor fuktighet.
– Det er viktig at hus med en slik beliggenhet blir bygd høyt over bakken, og det er nok ikke blitt gjort i dette tilfellet. Når det regner mye, stiger vannet som er under huset, og skaper ekstra mye fuktighet.

Skottvol har nå flyttet ut av det store hvite huset, og har leid seg en ny bolig langt fra marerittet som ødela ett år av hans liv.

Nå går han til rettssak mot eieren av huset.