Ble sin egen sjef

Etter tre år som ansatt hos Norsk servicesenter, startet Arne Herman Kilde Larsen (32) som jurist med egen praksis. Det angrer han ikke på.

Terje Aspdahl

Publisert 29. januar 2009 09:38

TORREVIEJA

– Nå synes jeg vel det var på tide å bli min egen sjef. Det trives jeg godt med, sier Arne Herman Kilde Larsen til Vikingposten.
Etter å ha avlagt juridisk embetseksamen på universitetet i Oslo valgte Kilde Larsen å ta tilleggseksamen på universitetet i Madrid. Dermed var han "solgt". Nå bor den unge juristen på fjerde året i Torrevieja, og planer om å flytte tilbake til Norge har han ikke.

Les også: Vei i vellinga for Torrevieja

Nå er han sin egen sjef i firmaet Scandic Legal Service, som ble etablert i november i fjor.
– Etter en litt treg start begynner kundene nå å komme. Det tar alltid litt tid når man starter opp noe nytt, men det hjelper godt å ha vært i miljøet en stund. Arbeidsmengden har steget etter nytt år, sier Kilde Larsen og understreker han er jurist og ikke advokat.
– Jeg samarbeider med en spansk advokat i større saker. Det spanske rettsystemet er omfattende og du skal ha en god del erfaring om du skal prosedere i rettsalene her.

Les også: Slik skal krisemillionene brukes i Torrevieja

– Mitt område er alt fra spansk selvangivelse til å hjelpe skandinaver med å opprette NIE-nummer. Det er mye nytt å forholde seg til i Spania for folk som for eksempel har kjøpt seg feriebolig her. Man skal blant annet være klar over at man må levere selvangivelse her selv om man ikke er resident, sier Kilde Larsen.
Etter milepælen med egen praksis er neste "målet" giftermål. I mai gifter han seg med sin utkårede Cristina Dumitru (40).
– Vi trives veldig godt her og Norge er ikke noe savn – i hvert fall ikke foreløpig.