Ble ranet – tok opp jakten på egen hånd video

Fikk tilbake det meste som var stjålet. 

Spaniaavisen

Publisert 3. november 2009 08:17

MADRID

En sterkt skadet gullsmed i Madrid klarte å finne igjen varer for nesten 120.000 euro (nesten en millioner kroner) etter å ha blitt bundet av to fyrer som ranet butikken hans.

Han kom seg løs og tok opp jakten på tyvene som forsvant nedover gate.

Les også: 19 utlendinger tatt for boligbrekk

Juan Martínez åpnet døren for en velkledd mann som ville kjøpe en gullklokke til sin datter. Med en gang han var inne i forretningen trakk han våpen og rettet løpet mot ansiktet til gullsmeden. Han ble låst inne og bundet på hender og føtter etter nok en raner entret butikken.

Mens mennene rasket med seg verdisaker fra utstillingen i butikken ble innehaveren jevnlig tildelt noen slag, i følge avisen ABC.

Les også: Norsk par gasset og rundstjålet mens de sov

Gullsmeden var imidlertid ikke tapt bak en vogn. Han klarte å komme seg løs og satte av gårde etter de ubudne gjestene. Han sparket bein på den av tyvene som bar dagens fangst, og venner av gullsmeden trådte til for å få den andre i bakken. Heldigvis falt pistolen ut av fingrene på tyven da han ble overrasket.

Gullsmeden fikk med seg det meste av de stjålne varene før den ene av tyvene forsvant.

Politiet fant senere ut at den pågrepne hadde falsk pass fra Uruguay og kom til Spania bare noen dager før ranet. Politiet tror at både han og kompanjongen er fra Argentina.

Se video under.