Ble pasient på «eget» sykehjem

Bærum klarte det, Oslo feilet. Gunnar Gundersrud (72) var Frp-politiker i Bærum kommunestyre gjennom hele byggeprosessen av CAN-senteret i Altea. 

Spaniaavisen

Publisert 14. september 2009 12:37

ALTEA

I 2002 sto Bærumshjemmet, eller CAN-senteret i Altea ferdig. Senteret har i dag 38 plasser. Prosessen forut foregikk uten store problemer, i motsetning til prosjektet Oslo kommune prøver seg på i samme kommune på Costa Blanca.

– Vi planla alt veldig nøye, og hadde gode juridiske rådgivere gjennom hele kontraktsperioden. Det tror jeg vi gjorde lurt i. Dermed ble alle uklarheter tatt opp før kontrakter ble undertegnet. Bærum og Altea kommune samarbeidet godt i hele byggeperioden, sier Gunnar Gundersrud til Vikingposten. Nå tester han rehabiliteringssenteret «sitt» fra pasientsiden.

Les også: De skal granske Oslos sykehjemsprosjekt

Han var kommunestyrerepresentant for Frp og satt og i utvalget for barn og eldre i Bærum kommune den gangen. Han forteller at kommunen så på Solgården som et flott feriested for nordmenn i Spania, og ønsket å videreutvikle tanken og bygge rehabiliteringssted for nordmenn i samme klima. 

– Vi tittet også litt til Sagene-hjemmet, som allerede var bygget. I det hele tatt gjorde vi et grundig forarbeid. Vi hadde et greit forhold til både regionen, ambassaden og kommunen, og det var aldri snakk om å betale noe som helst under bordet. Vi dannet et eget selskap i Spania som tok seg av byggingen, forteller Gundersrud. Nå er han på CAN-senteret som pasient og han blir her noen uker.

Les også: – Må tilbakebetale 19 millioner kroner

– Det er morsomt å oppleve senteret fra denne siden. Her har vi det nesten som på et høyfjellshotell i Norge. De ansatte er flinke og hyggelige, og det er trygt og godt å være her. Vi kan velge mellom en del aktiviteter som fyller dagen med både medisinsk behandling, fysisk trening og sosialt samvær. De fleste er fra Bærum, men det finnes også folk fra andre deler av landet her, understreker Gundersrud.

Kun hundre kroner i døgnet betaler Gundersrud i tillegg til reisen. Han har utgifter til hus hjemme i Norge også, men det går greit. Ventetiden var det heller ikke noe å si på. Han fikk plass med en gang han henvendte seg til kommunen. 

– Beliggenheten midt i byen er flott. Det er kort vei til både sjøen og alt som foregår i byen. Jeg håper helsa blir bedre av dette, og tar gjerne turen igjen hvis jeg er i stand til det, uttrykker Gunnar Gundersrud.