Ble nektet kreftbehandling fordi residenciakortet hadde gått ut

29 år gammel kvinne ble sendt hjem uten livsnødvendig medisin.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2012 07:14

CASTELLON

Sykehuset for Castellon-provinsen sendte hjem en 29 år gammel dame uten livsnødvendig kreftmedisin onsdag. Kvinnen som er fra Marokko men har bodd de siste ti årene i Spania, hadde et residenciakort som hadde gått ut for tre måneder siden. Dette betydde at hun ikke hadde rett på medisinsk behandling lenger.

Sykehuset oppdaget at de hadde behandlet damen i tre måneder uten at hun hadde SIP-kort (bevis på at hun har rett til gratis medisinsk behandling og medisiner) i orden.

Få nyhetene på epost når de skjer – meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

I tillegg til å sende kvinnen hjem, krevde også sykehuset refusjon for både behandling og medisiner for de siste tre månedene. Bare morfinen hun får koster 80 euro for tre dager.

Siden hun har vært alvorlig syk i flere år har hun ikke hatt noe arbeid og inntekt. Mannen hennes er også arbeidsledig, og de var helt uten mulighet til å betale for seg.

Men etter at spanske medier skrev om saken to dager senere, ble det helt andre reaksjoner fra sykehuset. Kvinnen ble innkalt til ny samtale umiddelbart, og sykehuset forsikret at de skulle fortsette behandlingen.