- Ble nektet å fly hjem med Norwegian

Helene Småbak Torsteinsen og samboer Oskar Olsen fortviler etter at datter og barnebarn på 13 og 14 år ikke fikk fly hjem med Norwegian.

Spaniaavisen

Publisert 14. oktober 2009 14:09

TORREVIEJA

De kom seg alene fra Norge til Spania, men returen fra El Altet i Alicante skulle bli verre. Fredag i forrige uke fulgte Helene Småbakk Torsteinsen og hennes samboer, Oskar Olsen, Helenes datter og barnebarn til flyplassen etter en vellykket høstferie i Spania.

– De kom ned med fly alene en uke før. I følge bestemmelsene hos Norwegian kan barn mellom 12 og 15 år reise alene uten følge hvis de selv vil. Jentene er vant til å fly alene, så det er ikke noe problem. De fikk gå om bord på Gardermoen uten noen spørsmål. Vanskelighetene startet da de skulle hjem. Vi fulgte dem fram til sikkerhetskontrollen. Alt virket normalt ved innsjekkingen og gjennom kontrollen. Der måtte vi forlate dem. Vi ventet til flyet hadde tatt av før vi reiste hjem til Torrevieja, forteller Helene Småbakk Torsteinsen til Vikingposten.

Les også: Skal du ut og fly? Ikke les dette

Det hadde gått alt annet enn greit for Annelinn Kallevik og Camilla Bang Eriksen etter at mor og bestemor forlot dem.

– Mannen ved boardingen nektet dem adgang til flyet. De var for unge. Dernest mente han at de kom for sent. Det var imidlertid flere etter dem ved boardingen, så det var bare tull, hevder Oskar Olsen. Han sier de to unge passasjerene ble bedt om å forlate flyplassen umiddelbart.

Fire timer senere sto de utenfor døren i Torrevieja igjen – uten kofferter. Jentene hadde opplevd det hele som ganske skremmende og ekkelt. De hadde ikke penger på mobiltelefonen og fikk derfor ikke ringt. Derfor måtte de bruke all sin kløkt og fantasi for å finne ut hvordan de kunne returnere til Torrevieja.

Les også: Politiet måtte ta hånd om to Norwegian-passasjerer

– Alle skylder på alle. Vår teori er at mannen ved boardingen på El Altet var uvitende om reglene til Norwegian. sier Helene Småbakk Torsteinsen.

Informasjonssjef i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, forteller at jentene ble nektet adgang til flyet på grunn av at de kom for sent til boardingen – og ingen ting annet.

 – Jeg har vært i kontakt med de ansatte på flyplassen i Alicante, og fått rapporten deres. Verken i samtaler eller rapport nevnes dette med alder en eneste gang. Jentene kom dessverre for sent til boardingen. De har sannsynligvis sjekket inn i tide, men møtt opp for sent ved gaten. Dagens stramme tidstabeller i internasjonal luftfart, gjør at vi alle må overholde tidene veldig nøyaktig, forteller Anne-Sissel Skånvik til Vikingposten.

Hele saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.00 torsdag.