- Ble frisk av Aloe Vera

Britt E. Ljostveit fra Rosendal i Kvinnherad har kastet krykker og medisiner og fått et nytt liv i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 17. mars 2011 10:18

ALFAZ

Britt E. Ljostveit var i så dårlig form at hun til slutt ble uføretrygdet. Hun bodde i Rosendal i Kvinnherad kommune og jobbet 50 prosent som assistent i skolen. Men de siste årene var hun mer sykmeldt enn på jobb. Av og til var hun så dårlig at mannen, Terje (48), måtte tilkalle hjelp til henne.

– Jeg er sterkt plaget med Bekhterevs sykdom. Jeg verket voldsomt i hele kroppen når jeg bodde i Norge. Kulden og det våte klimaet vi har på Vestlandet høst og vinter er alt annet en bra for slike som meg. Jeg ble bare verre med årene. For å klare å gå på jobb i min 50 prosent stilling knasket jeg smertestillende som sukkertøy. Til slutt ga jeg opp.
Livet ble pasifiserende og jeg måtte kutte ut en del sosiale og samfunnsnyttige ting jeg sterkt ønsket å være med på. Min sykdom preget hele familien, forteller Britt E. Ljostveit til Spaniaavisen.

Les også: Middelhavskost er godt for hjerte og kropp

Forandringen kom sist sommer. Da bestemte hun og Terje at de skulle prøve en siste utvei for å se om Britt kunne få det bedre. De valgte å flytte et år til Spania og Alfaz del Pi sammen med sine to døtre på 14 og 18 år.

– Vi hadde hørt av andre i samme situasjon som Britt at sol og sommer hjelper på sykdommen. Og på ferier vi har hatt i Syden tidligere har alltid Britt kviknet til og lyst opp. Etter kun få måneder her i Spania så vi fremgangen hennes. Men den store forandringen kom ikke før jeg introduserte henne for LRs Aloe Vera sin drikkegele i november i fjor. Til å begynne med ville hun ikke smake på den. Hun hadde prøvd det meste for sin sykdom, og orket ikke flere eksperimenter. Men jeg ga meg ikke, og hun ga etter.
Siden denne dagen har hun virkelig merket forskjell på kroppen. Og vi andre har sett en forvandling vi ikke trodde var mulig, sier Terje Ljostveit.

Les også: Øl kan være helsebringende

–  Livet mitt er blitt helt snudd på hodet i forhold til det var i Norge. Nå har jeg kastet både krykker og ikke minst de smertestillende produktene. Klimaet på Costa Blanca er utrolig bra for oss revmatikere. Til sammenlikning kan jeg nevne at bare i løpet av en ukes opphold i Norge i januar, ble jeg raskt dårligere. Nei, her nede kan jeg leve sånn noenlunde normalt, og vi stortrives alle som en, sier Britt E. Ljostveit.