Ble forsøkt ranet to ganger på vei til Spania

Kai Sellevold (35) i Alfaz del Pi ble forsøkt ranet to ganger på motorveien - utenfor Lyon og rett etter grensen til Spania.

Spaniaavisen

Publisert 9. september 2010 11:01

ALFAZ DEL PI

– Først ble jeg forsøkt stoppet av en gammel slitt BMW like syd for Lyon i Frankrike. Fire mørkhudede menn satt i bilen som kom opp bak meg og tutet og blinket med lysene. De kjørte også forbi meg og prøvde å få meg til å slakke av på farten, men jeg ga gass og kjørte fra dem. Men da jeg kom over grensen til Spania kom det opp en ny flott stor BMW bak meg. Denne blinket enda mer intenst med lysene og sjåføren sto på hornet. Jeg ble veldig i tvil om denne bilen. Men da kjørte BMWen opp på siden av meg og mannen i passasjersetet foran rullet ned vinduet og ropte, skrek og pekte på dekkene mine skjønte jeg at dette også var et ransforsøk, forteller Kai Sellevold til Vikingposten.

Les også: Forsøkt ranet på motorveien

Den erfarne sjømannen innrømmer at hjertet slo fort på det andre ransforsøket. Fordi denne sjåføren ikke ville gi seg. Han prøvde også å legge seg inn foran Sellevolds Mercedes, og senke farten.

– Denne siste hendelsen skjedde etter den første bomstasjonen like etter grensen mellom Frankrike og Spania. Jeg er ganske sikker på at både sjåføren og passasjeren var fra Øst-Europa. De var veldig intense, men jeg nektet å stoppe for dem. Til slutt ga de seg og kjørte fra meg i en vill fart. De ble kanskje redde for at jeg skulle ringe politiet. Jeg hadde telefonen klar med 112 på displayet, sier Sellevold.

Les også: Motorveiranere tatt

Han forteller at han hadde lest om slike ransforsøk mot nordmenn tidligere i Vikingposten mens han bodde i Trondheim. Når han da skulle kjøre familiens bil nedover mot Spania var han klar over faren.

– Kona og våre tre unger tok flyet. Heldigvis. Jeg kjørte alene. Med en norskregistrert bil full av oppakning. Sannsynligvis et saftig bytte for landeveisrøvere. Men etter å ha blitt advart gjennom Vikingpostens spalter det siste året var jeg på en måte aldri i tvil da jeg kom midt opp i situasjonen selv. Likevel dunket hjertet like fort som når jeg skal til å hoppe ut i fallskjerm, sier Kai Sellevold, og avslører at han er en lidenskapelig fallskjermhopper i tillegg til jobben som overstyrmann på en stor tankbåt i Nordsjøen.