Ble bitt av golfbasillen

For første gang spiller han golf på spansk jord. Harstadværingen er ikke i tvil om at favorittsporten kommer til å trekke ham hit flere ganger vinterstid. 

Spaniaavisen

Publisert 29. januar 2011 17:51

SANTA POLA

Geir Stenhaug (38) begynte med golf for tre år siden. Han er virkelig bitt av basillen, og spiller mye. Interessen for spillet ble vakt etter å ha sett golf på TV. Handicapet er nede på respektable 11, men han har som mål å ende opp under fem.

– Akkurat det kommer til å ta litt tid. Fra 11 til fem er nok mye vanskeligere enn å komme seg fra nybegynner til der jeg er i dag. Med daglig golf på forskjellige baner her nede i 14 dager nå, skal jeg i hvert fall stå godt rustet til å slå kollegaene mine ned i støvlene til våren, mener Geir Stenhaug.

Les også: Klar med nytt golftilbud

Smilet er stadig på lur og vi griper ham flere ganger på fersk gjerning i å høylytt kommentere hvor fantastisk han synes de spanske golfbanene er. Tidligere har han vært både i England, Tyrkia og Skottland og luftet golfkøllene sine. At det ble Spania nå var bortimot en tilfeldighet. Han har en kompis med leilighet i Santa Pola, som trengte husrom i Stavanger et par uker for å lese til eksamen. Stenhaug var mer enn villig til å bytte.

– Kvaliteten på banene her nå i januar er på linje med det vi opplever på det ypperste om sommeren i Stavanger, der jeg bor nå. Selv om flere baner har vintergress, er greenene helt nydelige. Jeg har rukket å spille mange forskjellige baner, og må nok si at Las Colinas (San Miguel de Salinas) og Vistabella (Los Montesinos) hører med til favorittene. Las Colinas framstår som ren luksus fra ende til annen. Aberet der er at man nesten er nødt til å ha bil, siden det er så langt mellom hullene, sier Stenhaug.

Trenger du leiebil i Spania? Prisgaranti og gratis norsk servicetelefon

Vi møtte ham på Vistabella rett etter en runde, og han var snar med å gi positive karakterer til banen. Han mener den burde være grei for de fleste, hvis man holder seg unna bunkere. Det er en bane man ikke behøver å miste så mange baller på. Det er et godt poeng. Særlig hvis man er ambisiøs og ikke kjøper de billigste ballene.

– For meg er golf trim og mosjon. Dessuten er det sosialt. Jeg fikk tilbud om grønt kort kurs gjennom jobben i sin tide. Slik kom jeg i gang. Nå er vi en del kollegaer som spiller sammen både i Stavanger og utlandet. I golfspillet opplever man stadig utfordringer og vanskeligheter. Det liker jeg. Også kan man spille det lenge. Jeg spilte med en kar på 93 år i Larvik en gang. Jeg liker å spille med alle typer, men lærer mest av de som er flinkere enn meg. Her i Spania trener jeg mest på spillet inn til greenen. Der bruker jeg for mange slag. Knekker jeg den koden, er jeg klar for lavere handicap til sommeren, antyder Geir Stenhaug.