Ble beskutt og ranet på vei til Spania

Bjørn Thorsvik opplevde alle sjåførers mareritt på vei til ferie i Alfaz del Pi på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 9. juni 2011 08:35

BARCELONA/ALFAZ

Etter å ha kjørt stille og fredelig i 3400 kilometer fra Trondheim og gjennom hele Europa smalt det da Bjørn Thorsvik og sønnen Stein Thorsvik kom til Barcelona. De ble regelrett beskutt av det som politiet tror er arabere i en stor BMW. Midt på motorveien og midt på lyse dagen.

– Jeg satt og kjørte mens Stein satt ved siden og slappet av. Vi ante fred og ingen fare da det plutselig smalt noe voldsomt i bilen. Like før hadde jeg lagt merke til en stor BMW som kjørte bak oss over lengre tid, selv om det var både to og tre filer de kunne brukt. I et øyeblikk jeg kikket litt fremover for å orientere meg om en avkjørsel, smalt det. Da hadde BMWen vært opp ved siden av oss et par ganger allerede.
Like etterpå det høye smellet, kom BMWen opp på siden igjen og folkene viftet med hendene og viste tegn til at vi måtte stoppe. De kjørte til og med inn foran oss og bremset oss ned, forteller Bjørn Thorsvik til Vikingposten.

Les også: Holdt fanget i syv timer under ran i Albir

Bjørn svingte den store amerikanske SUVen ut på veiskulderen og sønnen Stein gikk ut fra passasjersetet for å se på skadene. En mørkhudet mann fra BMWen var også kommet seg ut av bilen foran.

– Denne mannen banket med hendene i karosseriet og snakket høyt på et språk vi ikke skjønte et kvekk av. Jeg bare satt i bilen for å passe på. Men da de fikk meg til å åpne døren min for å se ut, må en annen mann ha slått til og ranet oss fra andre siden. Vi hadde nemlig begge lommebøkene i dashbordet. Stein hadde til og med sin nye mobiltelefon der.
I løpet av sekunder var de borte, og da fikk mannen på utsiden også dårlig tid. De forsvant med sin store BMW i en forferdelig fart nedover motorveien. Jeg fikk tatt de første bokstavene og tallene i nummerskiltet, men ikke alle, sier Bjørn Thorsvik.

Les også: Gjemte seg i koffert for å stjele fra andres bagasje

Verken Bjørn eller Stein kan si hva de ble beskutt med, men det var i hvert fall kraftige saker. For det første var farten et sted mellom 110 og 120 km/t, og så lagde ”kulene” bulker i karosseriet.

Heldigvis hadde Thorsvik halvfull tank og noen få euro igjen i kontanter. Og så hadde Bjørn sin mobiltelefon i beltet slik at de kunne ringe og sperre både kontoer og telefonen til Stein umiddelbart. De klarte seg de siste 47 milene før de måtte fylle en skåltom tank med ti euro for å komme opp til ferieboligen i Alfaz.

Guardia Civil oppfordrer folk til ikke å stoppe for noen andre enn uniformert politi på motorveien. Fremgangsmåten til disse kjeltringene er den klassiske. De gjør alt de kan for å få utenlandske sjåfører til å stoppe, og så raner de bilen for verdisaker så fort man er ute av den.

Hele denne saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis som PDF fra klokken 15.00 her