Blått flagg også til La Cala i Finestrat

Det blå flagget er igjen heist på La Cala-stranden i Finestrat.

Spaniaavisen

Publisert 19. juni 2014 06:42

FINESTRAT

Flagget ble heist av ordfører Honorato Algado sammen med kommunens ledere Indalecio Rodriguez, María Llorca og Fernando Martínez som er ansvarlige for vedlikeholdet av strendene, turistindustrien og miljø og sikkerhet.

Utmerkelsen ble delt ut av president Alberto Fabra og visepresident José Císcar i la Generalitat Valenciana. 

I de tre provinsene i Valencia har 135 strender fått kvalitetsutmerkelsen blått flagg. Ingen region i Spania har flere strender med denne utmerkelsen enn Valencia-regionen. Alicante er provinsen som har fått tildelt flest blå flagg med sine 74.

La Cala-stranden ble tildelt utmerkelsen fordi den har imøtekommet kriteriene for flagget med ypperlig kvalitet på badevannet, miljø, sikkerhet, service, fasiliteter og informasjon. 

Ordfører Fernando Martínez fremhevet arbeidet som gjøres av kommunens ledere og ansatte som har ansvaret for å vedlikeholde strendene og ivareta miljø og sikkerhet.

– Uten deres daglige arbeid og engasjement hadde ikke denne lille stranden som tar imot så mange mennesker i høysesongen, kunnet holde så høyt nivå år etter år. Strenge rengjørings- og vedlikeholdsprosedyrer blir gjennomført hver dag. Det hele handler om miljøbevissthet og en effektiv styringsmodell, sier Martínez.