Blandetkor søker menn

Damene i gospelkoret i sjømannskirken i Torrevieja er på mannejakt! De er dessverre bare damer i koret for tiden...

Spaniaavisen

Publisert 25. september 2008 07:49

TORREVIEJA

I starten av sitt femte år, teller gospelkoret 15 medlemmer. Alle er damer.

– Vi savner sårt noen mannsstemmer! Noe som setter klare begrensninger for hva slags repertoar og uttrykk vi kan bruke. Selv om et par av jentene synger tenor, blir det ikke akkurat det samme, uttrykker dirigent Trine Bjørknes.

Om de er få i oppstarten, og savner malmfulle herrerøster, satt latteren løst, og stemningen var høy da Vikingposten stakk innom øvelsen mandag kveld. Koret har en grøtfest i oktober som nærmeste høydepunkt. Mye skal finpusses i løpet av noen små uker.

Veteranen i gjengen er Vigdis Haarberg. Hun har væt med siden starten.
– Mandagskvelden er høydepunktet i uka. Dette er både morsomt og sosialt. Det er kjempetrivelig å være sammen, og synge, sier Vigdis Haarberg.
– Å synge i sjømannskirken gir selvtillit. Responsen fra salen er enorm. Vi er både stolte og glade når vi virkelig får til det vi har øvd på lenge, istemmer Nina Aas.

Jentene er skjønt enige om at Trine er en god dirigent, men at hun trenger en pianist. – Det er vanskelig å få skikkelig grep om sangerne når jeg samtidig må spille. Med pianist og mannsstemmer har vi store planer for hva vi kan gå i gang med. Det hadde vært noe, sier Trine Bjørknes smilende.