Bjørnstad gleder seg til å møte «eksil-nordmenn»

Ketil Bjørnstad (62) skal delta på bokbad og holde tre konserter på Costa Blanca i forbindelse med Spansk-Norske dager i Alfaz del Pi 16. - 20. november.

Terje Aspdahl

Publisert 8. november 2014 16:46

ALFAZ DEL PI

Bjørnstad er forfatter, komponist og pianist. I tillegg til sin sin musikerkarriere har han et betydelig forfatterskap bak seg. I 1972 debuterte han med diktsamlingen ”Alene ut” og opp gjennom årene har han gitt ut mer enn 30 romaner og biografier. De mest kjente romanene er ”Villa Europa” og triologien ”Til musikken”.

Hans biografier er også vel kjent spesielt om Hans Jæger, Edvard Munch og Edvard Grieg. Bøkene hans er blant annet oversatt til tysk, fransk og spansk.

Les også: Paus og Bjørnstad blir trekkplastre under Spansk-Norske dager

På bokbadet mandag 17. november klokken 19.30 på kirkesenteret i Albir kan man blir bedre kjent med Bjørnstads forfatterskap. Flere av hans mest kjente bøker blir presentert og han dybdeintervjues av Kirsti Baggethun, tidligere kulturattaché ved den norske ambassaden i Madrid, som også har oversatt hans bøker til spansk.

– Jeg ser frem til å treffe Baggethun fra ambassaden igjen. Vi hadde det strålende i Madrid for noen år siden da jeg fikk utgitt «Til Musikken» på spansk. Hun har gjort mye for norsk litteratur i Spania, sier Ketil Bjørnstad til Vikingposten.

Ketil Bjørnstad kommer til Alfaz del Pi lørdag 15. november og reiser tilbake til Norge torsdag 20. november.
– Det er første gang jeg besøker Costa Blanca. Jeg takket ja til å være med på Spansk-Norske dager fordi programmet hørtes spennende ut. Dessuten skal det bli hyggelig å møte eksil-nordmenn på den måten. Og selvsagt spanjoler, sier Bjørnstad.

Gjør som 11.000 andre – bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Han skal holde to konserter sammen med fire unge prisvinnere i Ungdommens Musikkmesterskap i Minnekirken i Villajoyosa søndag 16. november klokken 19.30. Samme konsert holdes tirsdag 18. november klokken 19.00 i Sjømannskirken Torrevieja.

Hva kan du si om konserten du skal holde sammen med de fire unge prisvinnere i Ungdommens Musikkmesterskap, med tanke på at du selv for mer enn 40 år år siden var en av de første prisvinnere?

– Jeg kommer jo til å spille min egen musikk, men jeg gleder meg til å presentere de forskjellige vinnerne og opptre med disse unge musikktalentene. Og ikke minst snakke med dem. Vi har jo noen felles erfaringer dog med mer enn 40 års mellomrom.

Hovedattraksjonen på Spansk-Norske dager vil være konserten «Ja, vi elsker (dette landet)» med Ole Paus & Ketil Bjørnstad på Casa de Cultura onsdag 19. november klokken 20.00. 

Kan du si noe om valg av repertoar til konserten med Ole Paus og «Ja, vi elsker (dette landet)»? 

– Dette er nasjonalsanger og sanger fra nasjonalromantikkens glanstid, samtidig som Ole og jeg fremfører sanger fra de platene vi har gjort sammen, blant annet Hamsun-platen, «Lise Madsen, Moses og de andre» og «Leve Patagonia».