Bjørn ble robbet to ganger i sommer

Selv om mange turister har reist hjem for sommeren, betyr ikke det at tyvene har gjort det samme.

Terje Aspdahl

Publisert 4. september 2014 08:05

TORREVIEJA

Bjørn Hansen er blitt utsatt for tyveri hjemme i urbanisasjon Bravo Mar II i Torrevieja to ganger i løpet av sommeren. Først var det en sykkel og diverse verktøy tyvene rappet.

– Det verste var likevel det siste tyveriet hvor lommebok med 500 euro, mobiltelefon og alle kredittkort ble stjålet fra leiligheten vår mens kona var en snartur på badet og jeg var i svømmebassenget. En kjedelig lærepenge om at tyvene slår til i løpet av sekunder. Heretter låses både porten og alle dører ved selv den korteste turen, sier Bjørn Hansen (77) til Vikingposten.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon

Området de har leilighet i er ikke spesielt utsatt for innbrudd.

– Jeg har hørt det har vært noen innbrudd også her tidligere. Men jeg tror kjeltringene har fulgt med oss på avstand og sett at kona gikk inn og deretter hoppet over muren og rasket med seg det han kom over for så å forsvinne like fort som han kom. Min oppfordring er følg med rundt deg og ikke la noe ligge fremme ubevoktet selv i korte stunder. Vi har lett for å glemme, derfor kan ikke oppfordringen gis for ofte, sier Hansen.

– Jeg føler meg ikke utrygg etter dette, men det er kjedelig å måtte fikse alt med bankkort og forsikringselskap. Også er det en ubehagelig følelse når noen uvedkommende har vært inne hos deg, sier 77-åringen.