Bilprodusentene dropper bilmesse

Nå står det dårlig til i bilbransjen. Se video. 

Spaniaavisen

Publisert 30. januar 2009 08:29

BARCELONA

Spanske bilprodusenters forening ANFAC har bestemt at deres medlemmer ikke kommer til å stille på årets bilmesse i Barcelona. Årsaken er finanskrisen, som også rammer bilbransjen hardt.

ANFAC, som representerer General Motors, Ford, Renault, Nissan, Peugeot, Citroën og Volkswagen, bestemte seg onsdag for å droppe det enorme utstillingsvinduet i mai.  – Årsaken til at vi uteblir, er at en slik messe ikke tar hensyn til den ekstraordinært vanskelige situasjonen bransjen er i, begrunner ANFAC.

Les også: Skjøt etter kona fordi hun nektet å vaske bilen

Barcelonas konferansesenter, Fira, som organiserer messen, sier at dette ikke stopper avviklingen av årets messe. De er likevel i samtaler med de øvrige utstillerne. De siste årene har utstillingen tiltrukket seg rundt en million besøkende og hatt 50 bilfabrikanter representert.

Les også: Kjøp Francos cadillac!

En annen forening, som organiserer selgere av biler, lastebiler, busser og motorsykler, ANIAMCAM, har dette utgangspunktet:

– Vi har 30 medlemmer, inkludert Toyota BMW, Hyundai og Jaguar Landrover. Når vertene for messen nå har lagt til rette for å senke kostnadene for oss, er det forsvarlig å være med, selv i disse tider. Messe blir det, med eller uten ANFACs biler, sier formann i ANIACAM, German Lopez-Madrid.