Bevilger penger for å utrede jernbane til Torrevieja

Jernbaneforbindelse mellom Saltbyen og Alicante kan bli en realitet.

Spaniaavisen

Publisert 1. januar 2014 12:47

TORREVIEJA

Utviklingsdepartementet (Ministerio de Formento) har i alle fall bevilget penger til en utredning for å finne ut om en slik toglinje kan ha livets rett.

Det er i forbindelse med planleggingen av nye jernbanespor mellom Alicante og Valencia, Tren de la Costa, at spørsmålet har kommet opp. 

Nå har departementet bevilget 689.193 euro for å studere mulighetene for et sidespor til Torrevieja. Det er selskapet TRN Ingeniería y Planificación de Infraestructuras SA som skal gjennomføre studien.

Trenger du leiebil? Sjekk ut tilbudet her: Gratis norsk servicetelefon – prisgaranti – fri kilometer

Torrevieja har hatt togforbindelse tidligere. Fra 1884 til slutten av 1980-tallet var det en forbindelse til Albatera. Deler av denne traséen brukes i dag som gang- og sykkelsti.

I dag er det hovedsakelig biler som sørger for persontransporten til og fra Saltbyen. Og partiet De Grønne samlet i sin tid inn over 12.000 underskrifter for å få ny jernbaneforbindelse

– En slik jernbaneforbindelse vil være av stor betydning for hele Vega Baja-området, sier ordfører Eduardo Dolón i Torrevieja. Han legger  vekt på det gode samarbeidet med såvel regjeringen i Madrid som ledelsen i Valencia når nå toglinken blir utredet.