Betalte for kjøretillatelse de ikke trenger i Spania

Flere skandinaver kan også ha blitt påført unødvendig ekstrautgift.

Terje Aspdahl

Publisert 3. april 2014 09:19

ORIHUELA COSTA

Ekteparet Steenberg Jonassen fikk beskjed om at de måtte betale for en ekstra tillatelse for å kjøre bil i Spania. De kunne spart seg pengene.

Ekteparet er medlem av foreningen Crisol i Orihuela Costa. 

– Det er en forening hvor vi blant annet går spanskkurs. I for høst fikk vi en epost fra foreningen hvor det ble informert om at kjører man spanskregistrert bil i Spania og ikke er resident må du betale 6,95 euro og få utstedt et sertifikat du må ha liggende i bilen. Vi stusset over eposten, men vi vil jo følge de spanske lovene og gjorde som foreningen anbefalte. Om ikke kunne vi risikere flere hundre euro i bot, forteller Anne Marie Steenberg Jonassen til Vikingposten.

Skal du ha leiebil i Spania? Sjekk ut mulighetene her først – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Ekteparet slo seg ikke til ro med at de fikk et sertifiikat via kommunen. På sertifikatet står det også at det er gyldig i kun tre måneder.

– Vi sendte brev til Trafico i Alicante om dette og spurte om det var riktig. I tillegg hørte vi også med konsul Tim Kindem i Torrevieja. Både konsulen og trafikksjefen i Alicante er klare på at dette ikke stemmer. Vi fikk svar fra Alicante med at dette er direkte feil. Vi vet mange av våre venner har gjort det samme og gått til anskaffelse av et papir vi ikke trenger. Det er ikke rare pengesummen, men vi er jo litt skeptisk til at en spansk forening kan sende ut feilinformasjon som dette, sier Steenberg Jonassen.

Det som er rett er at om man kjører en utenlandsk registrert bil i Spania må man ha det nevnte sertifikatet, og ikke for en spansk registrert bil.

Les også: Pensjonist kjørte 10 minutter mot trafikken på motorvei – se video

Fabio Dusetti ved foreningen Crisol er uvitende om at de har sendt ut feilinformasjon til sine medlemmer. 14 dager etter Vikingposten henvendte seg til foreningen første gang er de fortsatt usikker på om de kan ha gjort en feil.

– Vi sjekker dette med våre advokater, men vi har foreløpig ikke fått noen tilbakemelding. Har vi gjort en feil vil vi sende ut ny og riktig informasjon, sier Fabio Dusetti på telefon til Vikingposten.

Anne Marie Steenberg Jonassen er overrasket over foreningen som har medlemmer fra hele Europa.

– Jeg hadde forventet de visste med sikkerhet at informasjonen de sender ut er korrekt. Det kan være mange av medlemmene som har gjort som oss, sier Anne Marie Steenberg Jonassen.