Betalte 5000 euro i forskudd - har bare fått en list...

Skulle få innglasset balkong for snart 300 dager siden.

Terje Aspdahl

Publisert 28. oktober 2010 08:13

QUESADA

Karianne og Arve Tuft føler seg lurt av det tyske firmaet Construcciones Y Carpenteria Bayón. Ekteparet betalte forskudd for å sette opp glassvegger rundt sin veranda. Det eneste de har fått til nå er en ny list.

 Nordmennene bestilte innglassing av sin veranda 5. januar i år, og har betalt over 5000 euro. Fint lite har skjedd siden.

Les mer: Føler seg lurt av leiebilfirma

– De kom og satte opp en list ganske raskt etter bestillingen. Men så ble det helt stille. Etter utallige purringer og telefoner fikk vi en skriftlig bekreftelse på at arbeidene skulle starte opp igjen 17. mai. Men det er bare tomme løfter. Det dette firmaet driver med kan best beskrives som kjeltringstreker. Vi har hatt flere møter med de ansvarlige, og da innrømmer de alt vi beskriver og lover bot og bedring. De lover og lover. Jeg vil si de er yrkesmessig amatører, men når det gjelder å ta penger fra folk så er de proffe, sier Arve Tuft til Vikingposten.

# Har du noen erfaringer med dette firmaet? Ta kontakt med Vikingposten på tlf. 966 708 140 eller send oss en mail her

Ekteparet Tuft vurderer å politianmelde firmaet om ikke arbeidet starter umiddelbart.

– Vi vil anmelde de, men det er andre lover og regler her i Spania enn det vi er vant til fra Norge. Vi må ha proff hjelp for å få det til. Vi ser også at firmaet fortsatt står på søndagsmarkedet i Quesada og selger som før. Det er vel ganske sikkert at andre også har opplevd å bli lurt av dette firmaet, sier Arve Tuft.

Les også: Arrestert etter ferieboligsvindel

Også svenske Birgitta Böninger har gått i samme ”fella” som ekteparet Tuft. Hun har dessuten ventet enda lenger på å få sine glassvegger til verandaen.
– Jeg betalte 2500 euro i oktober 2009. Jobben de skulle gjøre var å få glasset inn min veranda. Arbeidet skulle ta cirka ti uker. I januar i år fikk jeg beskjed om at jobben var tre uker forsinket, og slik har det fortsatt siden. Hver eneste gang jeg i ettertid har spurt om når de kommer, er svaret; Om tre uker, sier Birgitta Böninger.

I 2009 het firmaet Panorama Glass Curtains, men nå heter de altså Construcciones Y Carpenteria Bayón. Firmaet har også flyttet lokaler i løpet av det siste året.

– Jeg vet de har flyttet minst to ganger siden jeg bestilte inngassingen i fjor. Jeg forstår ikke hvordan de kan drive forretningen sin videre. Dette er et useriøst firma, som jeg er redd mange kan ha blitt lurt av, sier Böninger.

Vikingposten har ikke fått kontakt med firmaet Construcciones Y Carpenteria Bayón.