Betalte 30.000 kr for å leie luksusbolig - måtte flytte på hotell

Nordmenn kom til oppussingsobjekt i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 12. august 2013 13:44

TORREVIEJA

Det er VG som i dag forteller om flere familier som gikk sammen om å leie to uker i en luksusbolig i Torrevieja av firmaet Solpakke.no. Først dagen var boligen dobbeltbooket, og familiene måtte ta inn på hotell.

Da de kom seg inn i leieboligen kom det andre sjokket. Boligen var et oppussingsobjekt.

– En dør som var umulig å låse opp, kloakklukt, bilder stående på gulvet langs veggene, elektriske punkter som ikke var dekket til, ingen brannvarsler, ødelagt aircondition, skitne gulv og møbler, søppel, mat i kjøleskapet, klær i vaskemaskinen – og et basseng så grumsete at de ikke klarte å se bunnen, forteller de til VG.

Familiene betalte nesten 30.000 norske kroner på forskudd. Etter å ha sett Torrevieja-boligen valgte de å flytte ut og betale 25.000 kroner for å sikre seg tak over hodet resten av ferien.

Flere andre har fortalt om lignende forhold.

Ser du etter bolig? Her finner du over 60 prospekter 

Werner Wedel i Solpakke.no hevder at bassenget har vært utsatt for herværk og benekter at huset var noe oppussingsobjekt.

– Huset deres var nyoppusset, men ikke helt ferdig. Derfor fikk gjestene halv pris. Huset var jo fint ved innsjekk til første gjest. Problemet for gjest nummer to henger sammen med at de ikke sjekket inn da de ankom, men hentet nøklene direkte hos den første gjesten. Dermed fikk vi hverken vasket eller registrert alle skadene, sier Wedel til VG.

På sin nettside har Solpakke.no lagt ut følgende beskjed om Villa Aguila Nido:

"Desverre må vi melde at denne boligen har blitt utsatt for skadeverk, og ikke lenger kan leies ut sommeren 2013. Vi beklager dette på det sterkeste. Boligen vil kun være tilgjengelig fra 15 oktober på langtidsleie frem til mai 2014, samt for bookinger til Sommer 2014.".

Leieprisene varierer mellom 17. – og 30.000 norske kroner for én uke.