Arkivet

Besteforeldre dømt til å betale månedsbidrag til barnebarnet


Fire besteforeldre har blitt dømt til å betale 250 euro i måneden for deres barnebarn. Kjennelsen i Asturias illustrerer hvordan hver generasjon av en familie i Spania er pålagt ved lov å ta vare på hverandre. 

Foreldrene til barnets far har blitt dømt til å betale sin sønn 135 euro i måneden for den lille jentas ve og vell. Hennes besteforeldre på morssiden er dømt til å betale barnets mor 115 euro i måneden. 

Begge foreldrene har dårlig råd. Moren er uføretrygdet og får betalt 438 euro i måneden. Hun har også to andre små barn fra et tidligere ekteskap å forsørge. Faren er arbeidsledig og har liten sjanse for å få jobb på grunn av psykiske helseproblemer. Han og er også under behandling. 

Leiebil i Spania får du rimelig her - gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Foreldrene er skilt og da faren har ingen inntekt har han i flere måneder vært ute av stand til å betale moren for sin datter. 

Ifølge dommeren i Gijón (Asturias) er det strengt nødvendig for den lille jenta å motta 250 euro hver måned for at hennes grunnleggende behov skal bli tilstrekkelig dekket. 

Dommeren fant i henhold til spansk lov det juridiske kravet at å forsørge et barn opphører når foreldre eller verge har redusert formue og ikke er i stand til å ivareta forelderrollen. I slike tilfeller kan jentas far, etter loven, ikke bli tvunget til å betale. Det samme gjelder for barnets mor.

Barnets besteforeldre er da forpliktet til å gjøre det i tråd med deres personlige økonomiske situasjon.

Les mer om:

Nyheter