«Best» å bo ved kysten

Byene Valencia og Alicante er på første- og andreplass i «de beste byene i verden å bo i» - alt ifølge en studie utarbeidet av InterNations.

Terje Aspdahl

Publisert 5. desember 2020 09:03

ALICANTE

Det er en undersøkelse som spurte innvandrere om livskvalitet i byen de har flyttet til.

Undersøkelsen viser at Valencia er den klare vinneren av undersøkelsen, og plasserer regionhovedstaden på førsteplass av 66 byer i kategoriene: Urban kvalitet, fritid og klima og helse og miljø. Byen er imidlertid på 21. plass i kategorien «transport» og 34. plass under «sikkerhet og politikk».

Når det gjelder Alicante by er den på 6. plass under «helse og miljø», 7. plass i «fritid og klima»,19. plass i «urban kvalitet», 46. plass i «transport» og 39. plass i «sikkerhet og politikk».

Av de 66 byene i undersøkelsen er det tre andre byer på den Iberiske halvøya som kommer blant de 10 beste: Lisboa i Portugal er på 3. plass, Malaga på 6. og Madrid på en 9. plass. 

Valencia kom godt ut av undersøkelsen fordi innflytterne setter pris på de klimatiske forholdene, prisnivået, fritidstilbud og at det er lett å bli kjent med nye mennesker. Av de spurte var det 84 prosent som anser det som lett å tilpasse seg den lokale kulturen.

PS! De byene som kom dårligst ut: Hong Kong, Dublin, Santiago, Johannesburg, Paris, Nairobi og Milano.