Besøkte sykehjemmet han ikke ville ha

John Stene er den aller første politikeren fra Trondheim kommune som har besøkt rehabiliteringssenteret Vistamar i Villajoyosa.

Spaniaavisen

Publisert 26. mai 2011 07:57

VILLAJOYOSA

Egentlig ville ikke Stene og resten av Arbeiderpartiet ha Vistamar. De prøvde febrilsk å bli kvitt leiekontrakten kommunen hadde inngått angående driften av det som den gang ble kalt et sykehjem.

Men ingen kommuner i hele Norge var interessert i å overta. Derfor bestemte Trondheim kommune, med Arbeiderpartiet i spissen, seg for å gjøre det om til rehabiliteringsplasser for brukere med spesielle behov.

Les også: Endelig fullt hus ved norsk sykehjem på Costa Blanca

– Vi var nødt til å tenke alternative løsninger når vi så at vi ikke kunne komme oss ut av leie- og driftskontrakten våre forgjengere i formannskapet hadde inngått. Før Arbeiderpartiet fikk ordføreren i 2003, regjerte de borgerlige i Trondheim. Etter hvert så vi at Vistamar kunne bli en total fiasko for skattebetalerne i kommunen, og det ville ha kostet mange penger.

Men en ny kommunaldirektør, i samarbeid med enhetsleder Ingrid Hjelle, har stått for en nytenkning og omlegging av den opprinnelig planlagte driften. Nå er Vistamar et sted for rehabiliteringspasienter på kortidsopphold. Det er blitt en suksess, og har til og med ventelister hjemme i Trondheim, sier John Stene til Spaniaavisen.

Trenger du leiebil i Spania? Gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Klikk her

Stene var på Vistamar i forrige uke, en uke han egentlig hadde ferie fra jobben som kommunalråd i Trondheim. Men Stene var i La Nucia sammen med sin eldre mor og en bror. Derfor var besøket på Vistamar av ren egeninteresse, og betalt av egen lomme.

– Jeg har vært på en liten omvisning her i formiddag, og jeg er blitt imponert. Dette er ikke et hotell og en charterferie for brukerne i Trondheim. Vistamar er en institusjon med behandlingsopplegg, og de har en god standard på selve bygget og uteområdene. Jeg har pratet med mange brukere i dag som har veldig god nytte av et opphold her. Jeg har fått mange fine inntrykk, og ikke minst gode tilbakemeldinger fra brukerne, som jeg skal ta med tilbake til Trondheim og ordføreren vår, sier Stene.