Besøk grottebyen nord for Alicante

Alcala del Jucar, landsbyen med sine tusen innbyggere, er som klippet ut av et billedbrev og får deg til å føle deg hensatt flere hundre år tilbake i tid.

Spaniaavisen

Publisert 20. april 2012 10:07

ALCALA DEL JUCAR

700 av landsbyens 1000 innbyggere bor i grotter inne i fjellet, hvor bare husets fasade henger utenpå den bratte fjellveggen. Byen ligger cirka 20 mil inn i landet fra Alicante. Antall innbyggere som bor i grottene er begrenset grunnet strømtilførselen.

Grottene holder en jevn temperatur på cirka 20 grader hele året, og er dermed et kjølig tilfluktssted på hete sommerdager. Mellom flere av boligene er det gangveier inne i fjellet. Dette er som å bo i et eventyr fra fjellet det blå.

Se våre billedspesialer her

Alcala del Jucar ligger 500 meter over havet og strekker seg til høysletten 200 meter lengre oppover på slyngete veier. Det er bra det ikke er snø og glattis her! Deretter kjørte vi forbi et varselskilt med et stort snøflak på!
På høysletten dyrker landsbykollektivet sine vindruer, og produserer stedets populære vin. Vi spiste på El Mirador, en restaurant som henger utover fjellkanten der oppe, med fantastisk utsikt over dalen og landsbyen. Den lokale vinen kunne kjøpes her.

På vei ned spaserte vi i bratte små gater og besøkte en grottebolig som er omgjort til museum. Veldig spesielt – med boligrom og ganger inne i fjellet – som til slutt ender i en stor restaurant med bar og diskotek.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Elven Jucar renner gjennom byen, og det er bygget sluser og et flott vannspill nede ved landsbyens torg – enda til en badestrand! Det gikk båtturer på elven, og de lokale fisket. Vi reiser gjerne en tur tilbake hit, kanskje for å overnatte på det sjarmerende lille hotellet på torget hvor man sikkert sover godt med lyden fra elven og vannspillet.

Av alle turer vi har reist på her i Spania, var dette til et absolutt unikt sted – og turen kan bare anbefales. Vi dro klokken 08 og var tilbake klokken 19. Med mange fantastiske inntrykk. Vi var 25 personer fra Costa Blanca som reiste med Davids Coachtrips.