Beskjærer palmer for å bli kvitt farlig bille

Torrevieja by har begynt arbeidet med beskjæring av palmer for å bekjempe og utrydde den røde palmesnutebillen.

Spaniaavisen

Publisert 12. januar 2014 12:21

TORREVIEJA

Ifølge retningslinjer har kommunene selv ansvar for å gjennomføre beskjæring av palmer for å bekjempe og utrydde den røde palmesnutebillen. Det anbefales at arbeidet gjøres om vinteren og helst fra januar til februar. 

Rådgiver Carmen Gómez i Torrevieja kommune melder at arbeidet med å beskjære palmer i byens parker og hager og langs gang- og turstier startet allerede 7. januar og vil være ferdig i slutten av februar. 

Normalt blir dette arbeidet gjort i sommermånedene, men i år startet arbeidet i januar etter anbefalte retningslinjer. For å unngå og forårsake ulemper for innbyggerne er det lokale politiet varslet og vil være behjelpelige under arbeidet, sier Gómez.

Larvene til den røde palmesnutebillen tar bolig i palmetrær, der den huler ut stammen og til slutt tar livet av palmen. Det kan ta opptil seks måneder fra en palme blir angrepet til den dør. Billen utgjør en trussel mot palmebestanden særlig i Spania. Områdene Costa Blanca og Costa del Sol er spesielt utsatt. 

I forbindelse med bekjempelse av billen på privat eiendom ber kommunen innbyggerne om å ta kontakt for å få råd og veiledning.