Ber Norwegian om å ta i bruk Corvera-flyplassen

Ønske fra hundrevis av medlemmer i norsk klubb ved Mar Menor.

Spaniaavisen

Publisert 30. mars 2012 06:15

LA MANGA

Den norske klubb La Manga har sendt brev til Norwegian for å få flyselskapet til den nye flyplassen Corvera like utenfor Murcia. Klubben snakker på vegne av flere hundre medlemmer.

På generalforsamlingen ble det vedtatt å sende en anmodning til Norwegian om at flyselskapet bør starte flygninger til den nye flyplassen Corvera. Savnet av den lille flyplassen, San Javier, er allerede merkbart ifølge Klubben.

Les også: Åpningen av den nye Murcia-flyplassen kan bli utsatt

– Det er positivt at Norwegian skal fly til San Javier også i sommermånedene inneværende år. Etterpå er det definitivt slutt med sivile flygninger til den flyplassen. Generalforsamlingen ønsker meget sterkt at Norwegian da starter opp på Corvera. Fordelen for alle som bor eller leier hus/leiligheter på La Mange er mange. Men jeg tror også de som bor i Torrevieja vil velge Corvera. Kjøretiden til flyplassene er forholdsvis lik, men ting vil garantert gå fortere både ved avgang og ikke minst ved ankomst. Selv hentet jeg noen venner på El Altet lørdag, og de brukte over 50 minutter fra de gikk fra flyet og til de hadde fått bagasjen. Eldre mennesker liker det enkle, sier initiativtaker David Opedal til Vikingposten.

Klubben sier i sitt vedtak at Corvera vil være en passelig stor flyplass. De mener El Altet etter utbyggingen er blitt en for stor flyplass med masse
folk og store gangavstander. Flere av Klubbens eldre medlemmer synes flyplassen er vanskelig å bruke.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Kjøretiden til Corvera er en halv time kortere enn til El Altet. Kostnaden med taxi eller annen transport er halve prisen til Corvera. Norwegian har
muligheten til å øke passasjerantallet når den nye Paramount Park i Murcia står ferdig i 2015. Fordelen med Corvera er så store for oss på La Manga at Norwegian vil få mange og trofaste kunder, sier Opedal.

– Nå krysser vi bare fingrene og håper Norwegian vil vurdere anmodningene fra en allerede stor kundekrets, som sikkert vil vokse dersom Corvera blir valgt, avslutter Opedal og Klubben.

Også andre norske kolonier langs Mar Menor ønsker at Norwegian skal begynne å fly til Corvera.