Arkivet

Ber innbyggerne sjekke kontaktdata for vaksinering


TORREVIEJA

Vaksineringen er i full gang ved Ocio, lokalet som kommunen har stilt til rådighet for massevaksinasjon.

– Vi har en utfordring med at mange ikke har oppdatert kontaktinformasjonen og mobilnummeret sitt. Vi oppfordrer alle som er i distriktet til å sjekke med sin nærmeste helsestasjon om de er registrert med riktig spansk mobilnummer. Det må være på plass for at vi skal nå ut til innbyggerne, sier vaksinesjefen for helsedistriktet Torrevieja, Hipólito Caro Moreno, til Spaniaavisen.

I Ocio-bygget, som ligger rett bak supermarkedet Carrefour, vaksineres det foreløpig tirsdager og onsdager.

– Tirsdag og onsdag er de faste dagene. Men vi har også muligheten til å vaksinere fra torsdag til søndag. Men det avhenger selvsagt av hvor mange vaksinedoser det til enhver tid kommer. Derfor er vi også avhengig av at vi når ut til de som skal vaksineres, sier Caro Moreno.

Sett denne? Legeforening: - Fortsett med AstraZeneca-vaksineringen

Han fortsetter:– Har du ikke SIP-kort, får du et midlertidig SIP-kort ved din lokale helsestasjon, dette du tar med sammen med din innkallelse til vaksinering. Innkallelse kommer som en SMS, derfor må alle oppgi et spansk mobilnummer.

– Vi vet mange opererer med et spansk mobilnummer og et fra sitt hjemland. Og mange bruker den med utenlandsk nummer også her, den spanske mobilen ligger gjerne i en skuff og sjekkes ikke så ofte. Men nå er det viktig å sjekke den spanske mobilen og la den ligge lett tilgjengelig, sier byråd for utlendinger i Torrevieja, danske Gitte Lund Thomsen til Spaniaavisen.

Det er mange tusen mennesker som skal innom til vaksinering, men sikkerheten blir ivaretatt, forsikrer vaksinesjef Hipólito Caro Moreno.– Her har vi store luftige lokaler med aircondition og konstant gjennomlufting. Alle blir sluset under oppsyn gjennom lokalet til åtte vaksinestasjoner, en kapasitet som vi kan doble om og når vi får flere vaksiner. Alle må selvsagt bruke munnbind hele tiden og håndsprit får man ved inngangen.

Etter man er vaksinert må man sitte å vente 15 minutter før man kan forlate vaksinesenteret.

– Det er obligatorisk og for at de som i tilfelle skulle føle seg uvel kan få hjelp raskt. Vi har også alltid en lege tilstede for å ivareta sikkerheten til de som vaksineres, avslutter vaksinesjefen.

Les mer om:

Helse-og-forbruker