Foto: Vicente Martinez
HELSE OG FORBRUKER

Ber folk om å benytte avfalls­punktene

Her kan avfall kastes gratis.


ALFAZ DEL PI

Alfaz del Pi (Alicante) har to avfallspunkter som ligger i gaten Reino Unido, nært sentrum og i gaten Tauró i Albir-området. Disse tillater riktig håndtering av avfall som skapes hjemme og som ikke kan kastes i gatecontainere for eksempel husholdningsartikler, batterier, metall eller elektroniske enheter.

Bystyret i Alfàs del Pi har satt seg som mål å fremme og øke verdien og behovet for resirkulering, siden innbyggerne med denne enkle handlingen bidrar til å forbedre miljøet og klodens bærekraft. For å gjøre dette appellerer kommunen til samarbeid og oppmuntrer derfor innbyggerne til å fortsette med resirkulering og ta avfall som ikke kan deponeres i gatecontainere til avfallspunker. 

Avfallspunktet i gaten Reino Unido er åpen mandag til lørdag fra klokken 10.00 til 13.00.  Avfallspunktet i gaten Tauró er åpen fra mandag til fredag, fra klokken 10.00 til 13.00, og også på ettermiddagen tirsdager og torsdager fra klokken 16.00 til 19.00. Alle som bor i Alfaz del Pi kan benytte disse plassene gratis. Kun avfall generert av enkeltpersoner er tillatt og du må være registrert i kommunen. I tillegg skal DNI fremvises ved deponering av avfallet. 

I tillegg til de to avfallspunktene har Alfàz mer enn hundre selektive innsamlingssteder for emballasje, papir og glass fordelt over hele kommunen. 

Konsesjonærselskapet til renovasjonstjenesten (SAV) har følgende gratis telefonnummer 900 102 952 som publikum kan ringe hvis det er noe de er usikre på, eller få informasjon om nærmeste søppelinnsamlingssted.

Totalt 133 restauranter, barer og strandbarer i byen har sluttet seg til glassinnsamlingskampanjen til selskapet Ecovidrio. Et initiativ i samarbeid med bystyret i Alfaz del Pi. Nå oppfordrer kommunen befolkningen til å støtte dette tiltaket. Innbyggerne i Alfàz del Pi resirkulerte totalt 608 450 kilo glassbeholdere i 2021, noe som representerte en økning på 2 % sammenlignet med året før. Hensikten med årets kampanje er å forbedre disse tallene.

Glasset som deponeres i beholderne blir 100 % resirkulert og brukt til å produsere nye beholdere, på ubestemt tid og uten å miste sine opprinnelige egenskaper. 

Ved å resirkulere glass forhindres veksten av søppelfyllinger og hjelper til i kampen mot klimaendringer. 

Kampanjen har i år 39 deltagende kommuner i Valencia- regionen.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.