Ber Aena og Ryanair løse striden på El Altet-flyplassen

Hotell- og restaurantbransjen på Costa Blanca frykter konsekvensene hvis Ryanair gjennomfører varslede rutekutt.

Spaniaavisen

Publisert 6. mars 2012 17:10

ALICANTE

– Partene bør moderere sine krav i en krisetid som nå og finne løsninger, sier sjefen for Hosbec, organisasjonen for hotell- og restaurantbransjen i Valencia-regionen.

I et møte med Ryanair-sjef Michael O`Leary i dag fortalte Hosbec at den ikke har råd til å tape arbeidsplasser. Og akkurat dét blir konsekvensen dersom Ryanair halverer flyvningene til Alicante.

Ryanair har truet med rutekutt dersom de ikke får lov til å la reisende gå til fots av og på flyene. Aena krever av sikkerhetshensyn at Ryanair bruker flybroene. Tvisten skal behandles rettslig.

Det irske flyselskapet har bedt om turistnæringens støtte i sin kamp mot flyplasseieren. Får ikke Ryanair viljen sin blir konsekvensen at El Altet går glipp av 1,5 millioner passasjerer årlig.

Det vil igjen ramme hotell- og restaurantbransjen kraftig. Hosbec hevder at 80 prosent av trafikken med Ryanair er direkte knyttet til turistdestinasjonene på Costa Blanca.

– Det er ingen vinnere og tapere i denne saken. Det eneste som kan få opp den økonomiske aktiviteten er at veksten på flyplassen fortsetter, uttaler Hosbec.