Beordrer riving av bygård i Torrevieja

Denne skal jevnes med jorden.

Spaniaavisen

Publisert 10. september 2014 17:57

TORREVIEJA

Endelig er det tatt en beslutning, åtte år etter at den sju etasjer høye boligblokken La Ballena ble tømt for beboere, har kommunen bestemt at bygget skal rives. Det er Informacion som melder dette.

Rivingen vil koste eierne 300 000 euro, og nekter de å betale inn pengene, vil kommunen gjennomføre rivingen og kreve hver enkelt for penger.

I 2006 ble et førtitalls leiligheter tømt for beboere etter ordre fra kommunen. Årsaken var den sørgelige forfatningen bygget befant seg i. 

Partido Popular som har flertallet i kommunestyret anklager nå eierene for passivitet. 

– De har aldri kommet til enighet, og heller ikke fulgt opp pålegg fra kommunen, sier kommunen i sin avgjørelse om riving. 

Opposisjonen, ikke minst De Grønne, anklager på sin side PP-flertallet for passivitet i saken. Ifølge dem ble det etter tømmingen av blokken i 2006 gjort lite eller ingenting fra kommunens side, fram til 2010. I alle disse årene har De Grønne gjentatte ganger etterlyst handling, slik at eierene ikke skulle miste leilighetene sine.

Etter rivingen vil de sitte igjen med en liten bit av tomten hver.

La Ballena (Hvalen) er et av de første høye byggene i sentrum av Saltbyen. Det ble bygd på 60-tallet og ligger i calle Pedro Lorca ved Plaza de Oriente og kulturhuset Virgen del Carmen.