Benny Borg gir full gass i Spania

Tar Johnny Cash-tolkning med til Costa Blanca og Costa del Sol.

Spaniaavisen

Publisert 8. september 2011 06:28

COSTA BLANCA

Den kjente og folkekjære svorske artisten er klar med sitt nye show i Spania der han tolker Johnny Cash, et show han har spilt i Norge siden høsten 2010.

Etter å ha gjort enmannsforestillinger med Elvis og Cornelis Vreeswijk er turen nå kommet til Johnny Cash.

– Folk elsker når artister byr på seg selv på godt og vondt. Temamessig og musikalsk er Cornelis og Cash tvillingsjeler, forteller Benny Borg.

Les også: Trampeklapp for Benny Borg

Etter hyggelige dager med familien i Marbella fyrer Benny Borg opp bilen for en turné på Costa del Sol, Costa Calida og Costa Blanca.

Han starter i sjømannskirken i El Campanario med konserter den 12. og 13.oktober, før han setter kursen nordover mot La Manga. Der spiller han 18. oktober. Dagen etter er det Gran Alacant som står for tur. De to siste konsertene er i Alfaz del Pi 20. oktober og dagen etter i Torrevieja.

I showet tegner Benny Borg et bilde av Johnny Cash som en mann som nærmest ødelegger seg selv for å overleve. Som har en sterk trang til å gå inn i mørket.

Les også: Stor konserthøst i sjømannskirkene

– Jeg er ingen psykolog. Men jeg har lest meg opp, både hans egne og andres ord, og prøver å gå inn i hans hode når jeg skrev denne forestillingen. Skal man portrettere artister slik jeg har valgt å gjøre, må de «ha stake» – som vi sier på svensk: De må ha en dramatisk historie, ha noe sexy over seg, sier Borg.

Hele denne saken kan du lese i siste utgave av Vikingposten.Den kan du laste ned gratis her.