Benidorms bortgjemte skatt - se bildeserie

Gamlebyen i Benidorm har en litt bortgjemt skatt; Kirkeplassen. 

Spaniaavisen

Publisert 29. januar 2010 12:57

BENIDORM

Her finner man en rekke ypperlige restauranter, flott arkitektur og alt ligger kun noen meter fra Middelhavets bølgeskvulp. 

Kirken San Jaime y Santa Ana ligger på toppen av åsen Canfali, som skiller strendene Levante og Poniente. Foran denne kirken er det en rekke flotte restauranter. I tillegg er det en stor offentlig park. Her kan man ta med seg god mat og drikke, og nyte den fantastiske utsikten fra Levante til Alicante. Eller man kan slå seg ned på en uterestaurant, og få alt servert.

Les også: Benidorm innførere strengere "bæsjebøter"

Kirkeplassen i Benidorm snakker ikke folk (skandinaver) like mye om som kirkeplassen i Altea. Dette kommer nok av at de aller fleste forbinder Benidorm med overfylte sandstrender, hoteller og et pulserende natteliv. Alt dette stemmer. Det er mange hoteller i Benidorm. Og strendene kan vi ikke anbefale. De er overfylte store deler av sesongen, og nattelivet på Levante-siden av byen domineres av fulle engelskmenn…

Se bildeserie fra Torrevieja

Likevel er en tur ned i gamlebyen absolutt noe å anbefale. Gamlebyen ligger mellom Levante og Poniente-strendene. Selve kirkeplassen ligger på åsen mellom strendene. Vikingposten var der i helgen. I strålende sol og 20 grader i skyggen. En lunsj på uterestauranten helt ute på tuppen av plassen var rett og slett deilig. Der satt vi og koste oss i solen mens folk gikk forbi på vei ut mot utkikksposten helt ute på klippen.

Gatemusikantene er strategisk plassert langs hele promenaden foran kirken. Man får underholdning om man vil eller ei. Der vi satt var det en harpespiller som sto for musikken. Helt greit. Lenger ute på plassen sto en eldre spanjol og spilte trekkspill.

Les også: Jumilla – byen med egen vinrute

Men det viktigste av alt er utsikten og frihetsfølelsen man har her ute. Middelhavet er på alle kanter, og man ser helt greit til Alicante. På vestsiden ligger Poniente-stranden og på østsiden av plassen ligger Levante-stranden.

For å komme til kirkeplassen i Benidorm kjører du inn mot sentrum av byen, enten du kommer nordfra eller sørfra. Parker i et av mange parkeringshus, og bruk beina resten av veien. Det er umulig ikke å finne frem. Uansett hvor i gamlebyen, eller på Levante-siden man befinner seg, er det bare å gå ned mot havet. Da ser du klippen som skiller Levante og Poniente. Gå opp dit, og du er fremme. Bak selve kirkeplassen finner du også en hel haug med tapasbarer og butikker. Alt fra kleskjeden Sara til eksklusive merkebutikker. Men i gamlebyen er det lite Kina-butikker. Heldigvis!

Fra Torrevieja og opp til Benidorm tar det cirka en time med bil. Følg N-332 mot flyplassen i Alicante og ta motorveien (A-7) nordover. Ta avkjørsel til Terra Mitica og til høyre i første rundkjøring etter dette. Følg så skiltingen mot sentrum av Benidorm. De aller fleste i nord på Costa Blanca vet hvordan de skal komme seg til Benidorm. Det enkleste er faktisk å ta bussen. Da kan man også ta seg noe godt å drikke under besøket i byen…

Se våre bildeserier her