Bekymret på Spanias vegne

Stortingsrepresentant og leder av Akershus Arbeiderparti, Sverre Myrli, holdt 1. mai tale på Playa Flamenca.

Terje Aspdahl

Publisert 1. mai 2012 11:24

ORIHUELA COSTA

Sverre Myrli er en ekte spaniavenn og har feriert på Costa Blanca siden 2004.

– Svigerfar har hus i Torrevieja og det har familien benyttet flere ganger. Vi storkoser oss når vi er her og skjønner godt alle nordmenn som tilbringer deler eller hele året på Costa Blanca. Nå er jeg her for å holde 1. maitale og det er liten tid til ferie. Dette er en snarvisitt, sier Sverre Myrli til Spaniaavisen.

Stortingsrepresentant Myrli er bekymret på Spanias vegne og dette var også tema i talen han holdt i dag på restaurant Athena Taverna.

Nye boligprospekt på plass i vår boligportal – sjekk ut boliger til salgs her

– Jeg håper Spania snart kommer over kneika. Det er bekymringsfullt med 25 prosent arbeidsledighet og verst er det at det er 50 prosent arbeidsledighet blant ungdommene i landet. De er fremtiden og vi rirsikerer at en hel generasjon går tapt når de ikke får seg jobb. Spania er inne i en negativ spiral og må gjennom en hestekur, noe de også nå gjennomfører. I Norge er vi heldige og er lite berørt av den økonomiske situasjonen i Europa. Men dette kan fort forandre seg om produksjonen som berører norske arbeidsplasser går ned. For eksempel om Spania produserer færre biler vil det gå utover aluminiumsfabrikken på Raufoss. Vi må ha varselllampene på og følge utviklingen nøye, sier Myrli.

Også statsminister Jens Stoltenberg nevnte Spania i sin 1. mai-tale i Askøy utenfor Bergen. Stoltenberg mener faren for den økonomiske krisen i Europa er langt fra over.

– I Spania fortsetter nasjonalproduktet å falle, ledigheten fortsetter å stige og renten på statslån har igjen økt. Dette er alvorlig for Spania, men det er også et uttrykk for at krisen ikke er over i Europa, sa statsministeren ifølge NTB.

Les hele intervjuet med stortingsrepresentanten i torsdagens utgave av Vikingposten.