Bekrefter svine-influensatilfelle i Spania

En person smittet - 20 blir testet. Se video.

Spaniaavisen

Publisert 26. april 2009 19:42

VALENCIA

Oppdatert: 17:22
En person er smittet av svineinfluensa i Spania, bekrefter helsemyndighetene i Madrid. Samtidig blir ytterligere 17 personer nå testet for smitten.

Tilstanden for den smittede mannen er ikke alvorlig.

Søndag opplyste myndighetene at åtte mulige tilfeller av svine-influensaen ble sjekket. De åtte tilfellene var registrert i Valencia, Albacete, Bilbao, Cataluña (3), Teruel og Algeciras. Åtte personer, som alle har kommet fra Mexico med influensalignende symptomer, er under behandling. En ung mann er innlagt på La Fe-sykehuset i Valencia. Tilstanden hans beskrives som stabil. I de andre tilfellene ser det ut som behandlingen virker.

På en pressekonferanse søndag kveld sa helseminister Trinidad Jiménez at folk som har vært på reise i Mexico blir bedt om å fylle ut et spørreskjema når de lander. Hun har også bedt flyplassmyndighetene om detaljer rundt andre passasjerer som reiste sammen med de tre som nå kan være smittet.

Svine-influensaen har tatt livet av mer enn 100 mennesker i Mexico. Onsdag skal helseministeren møte representantene for provinsene for å koordinere tiltak i helsevesenet.

Helseministeren understreker at å spise svinekjøtt ikke innebærer noen fare for smitte.